Wpis z mikrobloga

@markier: serio masz tyle papierków? :) Dywersyfikacja jest spoko, ale ogarniac kazdy papier to ogrom czasu i łatwo przegapic cos istotnego. To już w kilka ETFów załaduj sie.
  • Odpowiedz
@markier: zerkałem to co na duzym minusie i co kojarze jakos
VRG jest skupowane przez Mazgaja, ja w niego wierzę i sam go mam, odbije tylko potrzebuje czasu po pandemii
Simfrabric mocno podatny papier na spekulacje. nie masz go duzo, moze usrednij i wywal jak odbije
Mercatora masz -44%? o kur, ustrzeliłes górkę.
Masz malutko Ideabanku, jujube, możesz wywalic i miec czystrzy portfel bo strata kwotowo śladowa.
AIGames trzymaj, wróci
  • Odpowiedz
Biomaxime pomysl czy nie zrealizowac zysku, sporo ostatnio odbiła, moze urosnie jeszcze wiecej, ale... no pomysl.
Livechat przebiło 100zł i kij wie co bedzie dalej, to jakas magiczna kwota dla tego papieru. Wielu youtuberów twierdziło przy ok 80-90zł ze to leci na korekte i to srogą.
XTB jak podbije lekko ponad 17zł to pchnij. Ono tak krąży i kółka można robić, oni kiedyś odbiją ponad 20zł, ale kiedy?
  • Odpowiedz
@markier: Biomexima +52%? To od kiedy trzymasz? Cena dobra zakupu, ja bym trzymał dalej. Za dużo w gamedevie trzymasz. Wybierz może 3 spółki z branży i je trzymaj a nie pakiety po <1%.
  • Odpowiedz
Poniewaz korzystam z maklera ING i mam 0 prowzji do konca grudnia to rozwazam tez sprzedanie kompletnie wszystkiego i zbudowanie portfela od nowa.
  • Odpowiedz
Mercator to legitna spolka, zarzad ogarniety, grubasy kombinują z kursem. Zyski wszystkich rękawiczkowych koncernów rosną, 2021 będzie równie dobry jak 2020, niektorzy odważnie mówią, że 2022 równiez moze sprawić niespodziankę. Biomaximę poznało wielu dzieki koronie, ale to tez spoko spółka. Zobacz jak odbiła ostatnio od okolic 25-26zł. Wypowiedzi prezesa również rozważne. Obawiam się jednak, ze tymczasowo paliwo na tej spółce niedługo sie skończy i będzie boczniak. Co do livechata to pozwolę sobie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Koronanona: tu chodzi o ogólna redukcję portfela żeby zacząć to jakoś ogarniać więc zasadnym wg mnie jest wywalenie najmniejszych pakietów jakimi są np ideabank i jujube
  • Odpowiedz
@markier: Biomaxima jeszcze odbije ale ogólnie co do portfela to chyba za bardzo wziąłeś sobie do serca by dywersyfikować. Jeśli ogarniasz to spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak mam 5 spółek to już czuję, że mam za dużo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Koronanona: jak napisałem wyżej i co OP zauważył również, sens jest. Można środki przenieść w coś co ma większą szansę zarobić (odrobić stratę) może uchronić od większej straty bo można czekać kilka lat i nie doczekać się kolejnej górki (pandemii) a mając mniej papierów w portfelu łatwiej nimi zarządzać. Kurtyna.
  • Odpowiedz
@markier: to samo mi chodzi po głowie (sprzedaj wszystko i zrób nowy portfel) z tego.co masz ja pozbyłem się ostatnio ape, dokupiłem unimotn i ustawiłem sprzedaż xtb (zrealizować stratę i kupić znowu)
  • Odpowiedz