Aktywne Wpisy
mickpl +1149
Ksiega_dusz +27
Jak zamierzacie dociągnąć do emerytury jako programiści, mając na uwadze aktualny rynek pracy, rosnącą podaż programistów oraz dynamikę branży, technologii?
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
#bekazprawakow #lgbt #pieklomezczyzn #neuropa
@Usmiech_Niebios Ok, uznaję, że trollujesz, tego nie da się traktować na poważnie. Mieszasz rujnowanie kariery z odczuwaniem niechęci do jakiejś osoby. Srogie grzyby. Napisz jeszcze, że nie mam prawa publicznie się wypowiedzieć, jeśli ktoś o--------a jakieś g---o. Albo jeszcze lepiej - zakaż myślenia.
@ziumbalapl: piszesz w taki sposób że nawet nie umiałbym powiedzieć jakie są Twoje pozycje w 90% tematów dyskusji. Może to być moja wina, wiadomo, ale gdzie napisaleś dlaczego konkretnie jesteś przeciwny donosom? Co jest powodem? Zacytuj ten post.
Odczuwać niechęć można do wszystkiego, ale pisanie:
@Usmiech_Niebios: Nie, nie rozumiesz. W tym wypadku chodzi mi o to, żeby ludzie będący toksyczni byli traktowani jak twitterowe Julki - zasmakowali własnego lekarstwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po co? Nie muszę się przed Tobą spowiadać xD Wszystko sprowadza się do tego, że bycie chamem zasługuje na słuszną krytykę. Krytykę, dyskusję, a nie
Raz piszesz że incele zaczęły a ty nigdy nie zaczynasz.
Drugi że nie ma znaczenia kto zaczął, a ludzie powinni przestać.
Trzeci że nie przestaniesz, ponieważ to co robisz jest dobre.
Nie dostrzegasz nawet wewnętrznej sprzeczności.
Stanowiska w dyskusji umotywowane są logiką. Ty bierzesz jedno stanowisko, drugie - wewnętrznie sprzeczne, trzecie - odnoszące się tylko do Ciebie i oczekujesz że wezmę na wiarę
@Usmiech_Niebios: typowy prawak jest typowy. Lepiej wie niż ja, co myślę i co mną kieruje.
Daj znać swoim kolegom z lewicy o ich prawackich skłonnościach
@Usmiech_Niebios: Tak, stale atakują całą płeć, łącznie z osobami, które opluwają przez to, że np. osiągnęły sukces - jak tylko pojawi się jakieś znalezisko z lochą sukcesu, od razu przyjemne komcie pojawiają się jak grzyby na deszczu.
@ziumbalapl: to po co gryziesz w rękę gryzących się po rękach? Twój argument sprowadza się do "moje to krytyka, ich to nienawiść". To jest właśnie hipokryzja. Jesteś dokładnie taki sam jak inni ludzie. Ja też. Wszyscy są. Po raz kolejny przypomnę - zapytałem czy ktoś zmienił zdanie pod wpływem Twoich wypowiedzi.
Pewnie dlatego, że tak jest - skoro krytykuje ich zachowanie bez agresji, zamiast tego korzystajac z argumentów, to nie widze w jaki sposób to gryzienie. Gdyby kierować się taką logiką, to KAŻDA najmniejsza próba wytknięcia komuś błędu, albo np. recenzja filmu byłaby traktowana jako atak. Widzisz w ogóle co
@ziumbalapl: pierwszy post w wątku:
To jest ta racjonalna krytyka? Bez agresji? Bez emocji?
@Usmiech_Niebios: Nie, to prosty przykład jednej grupy, która swoją agresje argumentuje np. badaniami wyszukiwanymi pod tezę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie udało Ci się dotąd podać żadnego przykładu takiej osoby.
Jaki masz dowód na pozytywny wpływ swoich "konstruktywnych krytyk"?
Dlaczego Twoja droga jest tą jedyną, prawdziwą, pozbawioną urojeń?
Dyskusja jest po to by przekonać oponenta do swoich racji, myślałem że po to piszemy. Jeśli po tylu postach pytasz mnie "dlaczego miałbym Cię przekonać", to Twoje przekonanie opiera się na wierze - a nie logice. A wiary mnie w rzeczy samej nie nauczysz.
@Usmiech_Niebios: Ale to jest Twoje urojenie xD Czy stwierdziłem coś takiego pisząc, że jak ktoś się publicznie źle zachowuje to go krytykuje? Jeśli ktoś chce, może krytykować także mnie. W czym problem?
W tej dziwnej wierze że Twoje to konstruktywność (niepopartej żadnymi dowodami) a cudze to atak. Co krytykuję od dwudziestu postów. Można przecież - w czym problem?
A co było niżej pod screenem? Zero postów? Można rzec że musiałeś w tę kupę wejsć. Zostawić swój ślad, bo pewnie też