Wpis z mikrobloga

Olimpiada. Jedni biegają lepiej, drudzy gorzej.

@Usmiech_Niebios: No właśnie. Co to ma do nienawiści rasowej?

Prawo najważniejsze, cieszy mnie że małżeństw homoseksualnych nie można wprowadzić.

Nie, prawo nie jest wyznacznikiem moralnym. Czy w każdej dyskusji za każdym razem z góry sobie układasz w głowie co dana osoba myśli o różnych rzeczach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Czy w każdej dyskusji za każdym razem z góry sobie układasz w głowie co dana osoba myśli o różnych rzeczach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ziumbalapl: tak, jak wszyscy. Uważasz że nie masz żadnych błędnych założeń wobec tego co myślę?

Co to ma do nienawiści
  • Odpowiedz
Uważasz że nie masz żadnych błędnych założeń wobec tego co myślę?

@Usmiech_Niebios: Nie, nie wszyscy - Ty z góry sobie w głowie ułozyłeś cały obraz mojej osoby, zakładając, że jestem lewakiem, który popiera cenzurę. To pokazuje, że łatwo ulegasz błędom poznawczym. A to z kolei bardzo ładnie wpisuje się w to jak bronisz środowisk przegrywów, których pieprzenie właśnie bardzo, bardzo mocno zachacza właśnie o stwierdzenia związane z efektem jednorodnosci grupy obcej.
  • Odpowiedz
Nie, nie wszyscy - Ty z góry sobie w głowie ułozyłeś cały obraz mojej osoby,

@ziumbalapl: typie, napisałeś że propagowanie komunizmu/nazizmu podpada pod łamanie prawa, dostałeś odpowiedź na ten cytat odnośnie stosowania prawa jako miernika, edytowałeś że "masz to w dupie" a teraz mnie obwiniasz bo "utworzyłęm całościowy obraz", odpowiadając przed edycją posta na to co napisałeś?
Do tego sam tworzysz obraz mnie tuż po tym jak mi to zarzucałeś?

Poziom hipokryzji
  • Odpowiedz
typie, napisałeś że propagowanie komunizmu/nazizmu podpada pod łamanie prawa, dostałeś odpowiedź na ten cytat odnośnie stosowania prawa jako miernika, edytowałeś że "masz to w dupie" a teraz mnie obwiniasz bo "utworzyłęm całościowy obraz", odpowiadając przed edycją posta na to co napisałeś?

@Usmiech_Niebios: No przecież podpada, ale osobiście miałbym to w dupie, czy ktoś to propaguje - to chyba jasno pokazuje, że nie chciałbym kogoś takiego uciszać, czy karać np. finansowo -
  • Odpowiedz
to chyba jasno pokazuje, że nie chciałbym kogoś takiego uciszać, czy karać np. finansowo - wystarczającą karą będzie to, że zrujnuje sobie opinię ¯_(ツ)_/¯

@ziumbalapl: z kim ja rozmawiam XD Można było tak zostać z homoseksualizmem - rujnowanie opinii wystarczyło. Cóż, wrócimy jeszcze do krycia się osób homoseksualnych po kątach - mam nadzieję że to nie zmieni Twojego zdania. Muszą być tematy o których rozmawiać nie wolno - to właśnie ostracyzm
  • Odpowiedz
Można było tak zostać z homoseksualizmem - rujnowanie opinii wystarczyło. Cóż, wrócimy jeszcze do krycia się osób homoseksualnych po kątach - mam nadzieję że to nie zmieni Twojego zdania. Muszą być tematy o których rozmawiać nie wolno - to właśnie ostracyzm i tzw. cenzura miękka.

@Usmiech_Niebios: Homoseksualizm jest w normie xD

Wiem, w Twojej idea że jesteś hipokrytą jest fundamentalnie niemożliwa do zaistnienia. Pokazałeś to wiele razy
  • Odpowiedz
Gubisz się we własnych kłamstwach, rozumiem że:

@Usmiech_Niebios: Pisałeś o konflikcie Julka-przegrywy, a ja tylko o tym, co pisza Ci drudzy - dlatego Cię naprostowałem, gdy chciałeś odbić piłeczkę w postaci wspomnienia o agresji innych grup. Nie ma więc żadnej sprzeczności, czy zaprzeczenia samemu sobie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Konflikty miedzy jakimis grupami to po prostu kompletnie inny temat, ja mówię tylko o totalnie nieuzasadnionej mizoginii.
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: to tak jakby patrzeć na wojnę z perspektywy wyłącznie jednej strony konfliktu - można, ale ani żadnych wartościowych wniosków się nie wyciągnie, ani kontekstu nie pozna w pełni, ot takie masowanie ego dla własnej satysfakcji. Widać jak plujesz jadem na przegrywów i jak starasz się to maskować "konstruktywnością krytyki" (idea upadła jak zapytałem czy ktoś zmienił zdanie pod jej wpływem - nikogo nie podałeś, więc albo merytorykę masz zerową,
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: uważam że po to jest pseudoanonimowość w internecie by każdy mógł pisać co chce - korzystać z wolności.
Na fejsie nie masz tego problemu, więc jak mawiali indianie można albo obić ziemię skórą, albo włożyć buty. Ty butów nie włożysz, będziesz wypleniać, bo dopamina. Do tego możesz się przy tym czuć jakbyś robił coś dobrego.
Więc akceptowalność zależy od społeczności. Fejs - nie. Wykop - tak. I bardzo dobrze,
  • Odpowiedz
uważam że po to jest pseudoanonimowość w internecie by każdy mógł pisać co chce - korzystać z wolności.

@Usmiech_Niebios: Ja też, dlatego mam prawo do krytyki kogoś, kto pluje jadem.

I bardzo dobrze, ostracyzmy społeczne i zabieranie Nobli zostawimy Tobie, mały
  • Odpowiedz
PRZECIEŻ CA-ŁY-CZAS PISZĘ, ŻE JESTEM CZEMUŚ TAKIEMU PRZECIWNY.

@ziumbalapl: tu dążyłeś najbardziej:

Wniosek jest prosty - trzeba dążyć do tego, żeby takiego mizoginistyczne pier****ty były uważane za żenadę, żeby ludziom było głupio ich używać
  • Odpowiedz
Wniosek jest prosty - trzeba dążyć do tego, żeby takiego mizoginistyczne pier****ty były uważane za żenadę, żeby ludziom było głupio ich używać

@Usmiech_Niebios: I to wg Ciebie oznacza cenzurowanie? : D Haha, dobre. Od teraz będę mówić, że gdy kogoś wyśmiewam (tak jak np. Ciebie - za pisanie głupot), to jest przeze mnie cenzurowany. Bum, cenzuruję Cię.

Czyli nie jest to cenzura, bo powiedzieć mogą, a Nobla zabierzemy nie prewencyjnie
  • Odpowiedz
I to wg Ciebie oznacza cenzurowanie?

@ziumbalapl: Zwalnianie ludzi z pracy za ich opinie, oraz pisanie do przyszłych pracodawców że będzie gnój jak się ich zatrudni jest równoznaczne z cenzurą, tak. I w rzeczy samej to już się dzieje. Jakbyś się zaczął dobijać do mojego pracodawcy (co Ci się pewnie marzy), to być może osiągnąłbyś swój cel miękkiej cenzury.
Na ten przykład właśnie Watson miał problemy z zatrudnieniem z powodu
  • Odpowiedz
Zwalnianie ludzi z pracy za ich opinie, oraz pisanie do przyszłych pracodawców że będzie gnój jak się ich zatrudni jest równoznaczne z cenzurą

@Usmiech_Niebios: Nie do końca - sianie nienawiści wobec innych pracowników może być niezgodne z regulaminem - pracownik przed zatrudnieniem powinien wiedzieć na co się pisze, jeśli go łamie, to niech potem nie lamentuje, poważni ludzie czytają co podpisują. Gdyby pracownik, który był zwolniony z Ikei został zwolniony wbrew
  • Odpowiedz
I uważam to za karygodne.

@ziumbalapl: przed chwilą pisałeś że ostracyzm cacy, ale Nobla zabierać nie wolno. Teraz ostracyzm be. Co wybrałeś w końcu?

Gdyby pracownik, który był zwolniony z Ikei został zwolniony wbrew prawu, wygrałby sprawę sądową,

Ale ja nie mam problemu z tym że IKEA zwolniła pracownika. Ich prawo - chociaż nie sądzę że bylo coś o tęczowym uniformie w umowie. Dla mnie pracodawca może żądać i swastyki na koszulce i
  • Odpowiedz