@open-alpha: zależy w jaki sposób ten jvm był uruchomiony. Jeśli jako systemd unit, to być może istnieje jakaś metoda, że przy zmianie zawartości unita, ten zostanie ubity. Aczkolwiek nigdy mi się takie coś nie udało.
JVMy podpina się pod systemd głównie po to, żeby same się podniosły, jak się JVM przypadkiem wypierdzieli.
@globalbus: właśnie miałem dzisiaj taką akcje że w przy instalacji pewnego programowania to się robiło i schaltowali nas po paru minutach że ubijamy im aplikacje. Przejrzeliśmy skrypty które tam były i tylko to znaleźliśmy. Przez reszty dnia kawy nie musiałem pić..
@Kryspin013: z redhatem przynajmniej masz sos-report i ticket a z nimi to ptak wie jak to sie skończy, to nawet w rpm nie miało tylko binarki i skrypty na kiju
@fervi: ale w którym momencie? Po instalacji ten soft działał ale websphere aplication na jvm-ach dostały kopa w dupe. Coś przerwało ich działanie i to w tym samym momencie czyli instalacja bo nic innego się nie działo próbowali otworzyć proces i potwierdzili
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Jest tutaj ktoś kto zna się może na JVM? Możliwe to że systemctl daemon-reload uwalił wszystkie jvm-y?!
Bo Jeżeli tak to znaczy że pewien dostawca oprogramowania był geniuszem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
JVMy podpina się pod systemd głównie po to, żeby same się podniosły, jak się JVM przypadkiem wypierdzieli.
Przez reszty dnia kawy nie musiałem pić..
@open-alpha: znowu redhat? ( ͡º ͜ʖ͡º)
nigdy cos podobnego mi się nie zdarzyło
https://github.com/apache/karaf/blob/master/assemblies/features/base/src/main/resources/resources/bin/contrib/karaf-service-template.systemd
wytnij nazwy programów, bo to nie jest istotne