Wpis z mikrobloga

• 827
Odnośnie tego posta. W komentarzach jest mnóstwo szydery i wyzywania od grubasów itp.
Jestem zdziwiona że tyle osób nie jest świadomych tak prostej kwestii.

Za otyłością olbrzymią zawsze w parze idą problemy psychiczne i traumy.
Zazwyczaj są to osoby bardzo skrzywdzone lub z jakimś stopniem niepelnosprawnisci umysłowej.
Nie należy śmiać i szydzić z tego że ktoś nie potrafi się opanować i kontrolować swojego żywienia.
Od jedzenia MOŻNA się uzależnić!!!
Tak samo jak od narkotyków czy alkoholu.

My Polacy nie mamy z tym większych problemów. W naszej kulturze osoby grube są traktowane bezlitośnie. Dlatego że większość z nas potrafi sobie poradzić z dietą i ćwiczeniami oraz trybem życia.
Niektórzy nawet nie muszą, bo całe życie są szczupli i nigdy z takim problemem się nie spotkali.
Stąd brak zrozumienia i ignorancja.

Co do samej dziewczyny ze zdjęcia.

To jest Amy i doprowadziła się do takiego stanu ponieważ jej ojczym ją molestował gdy była dzieckiem.
Jej mama na to pozwalała i reszt rodziny udawała że nic nie widzi. Ten ojczym również krzywdził jej młodszą siostrę.
Jej matka nie opiekowała się nimi i nie wysyłała do szkoły. Biła, piła i wyzywała się.
Amy opiekowała się siostrą sama.

Przez wiele lat miała depresję i szereg innych chorób psychicznych. Ponad rok temu obie z siostrą wzięły udział w programie w którym schudła ponad 80 kg.
Nadal chudnie i wygląda już o wiele lepiej.

Ciekawostka: Jej siostra Tammy waży o wiele więcej i nie udało jej się schudnąć tak jak Amy. Obecnie waży ponad 300 kg i nie jest samodzielna.

Ciekawostka 2: Amy prowadzi od wielu lat kanał na YouTube.

Nikt z was nie chce żeby z niego szydzono i wyśmiewano. Więc nie róbcie tego samego. Ciśnięcie po wyglądzie fizycznym nie zależnie jaki jest zawsze jest słabe.

#gownowpis #takaprawda #zdrowie #dieta #youtube #oswiadczenie
Hinata_ - Odnośnie tego posta. W komentarzach jest mnóstwo szydery i wyzywania od gru...

źródło: comment_1607271477Bk2TfqpbxiQ2V9ocA2dZgu.jpg

Pobierz
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A masz jakieś wiarygodne źródło czy jak zwykle instytut danych z d--y?

@romek898: Nie da się mieć otyłości olbrzymiej bez silnego uzależnienia od jedzenia i problemów z łaknieniem, czyli nie mieć problemów psychicznych i to poważnych, bo uzależnienie od jedzenia, czyli absolutnej podstawy istnienia i życia jest poważnym problemem, z którym niezwykle ciężko się walczy.
  • Odpowiedz
@Hinata_ czyli jak widzę żula, ćpuna, alkoholika to mam to akceptowac bo "pewnie miał ciężkie życie"? Ostracyzm społeczny to dobry lek dla wypleniania takich zachowań ze społeczeństwa, jak zresztą sama zauważyłaś. Potencjalnie brak akceptacji takich zachowań ratuje im życie jako że większość jednostek chce być akceptowana społecznie.
  • Odpowiedz

Zazwyczaj są to osoby bardzo skrzywdzone lub z jakimś stopniem niepelnosprawnisci umysłowej.

@Hinata_: ej ej ej! a może ja jestem gruby bo po prostu zwyczajnie LUBIE W--------Ć? ((oo)) 189kg here , pozdrawiam zza wałków tłuczyku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
a mi się zawsze wydawało, że to wina tego, że je za dużo.

@Estetykatopodstawa: I to jest fakt. Ale ludzie wolą wymyślić MILION powodów i wymówek, aby nie ruszyć d--y i zrobić coś ze swoim życiem, zamiast poświęcić ten czas i energię na faktyczne zrobienie czegoś ze swoim życiem.

@Hinata_: To, że ktoś miał s---------e przez rodziców (lub kogokolwiek innego) życie kompletnie nie usprawiedliwia tego, co sam dalej
  • Odpowiedz
Przecież to nieprawda, takie rzeczy najczęściej robią najbardziej pewni siebie i najsilniejsi w grupie, bo dobrze wiedzą że mogą na to sobie pozwolić

@Teutonic_Reich: straszna bzdura. To co napisałeś ma zastosowanie w sytuacji na żywo, twarzą w twarz. W necie wyzywają największe przegrywy i zakompleksieni p-------e, którzy na żywo nie potrafią wykrztusić słowa, ale z klawiaturą to są mocni.
  • Odpowiedz
@Hinata_: Ja się będe śmiał z grubasów na każdym możliwym kroku bo jest to po prostu żałosne i mówię to jako grubas skrajnie uzależniony od jedzenia
  • Odpowiedz
  • 1
@Hinata_ Zawsze mnie to zastanawia jakim cudem dorosłego człowieka może śmieszyć czyjś wygląd. No bo jak ktoś jest gruby to jest gruby, gdzie tu powód do śmiechu?
  • Odpowiedz
@MshL badania naukowe pokazały, że ciśnięcie grubasom nie pomaga im schudnąć, a wręcz przeciwnie
Oczywiście kampanie, mówiące że duże jest piękne też nie
Trzeba wspierać i rozmawiać, bez skrajności

@edcba jest gruby, bo za dużo je, nikt się gruby nie staje z niczego
  • Odpowiedz
My Polacy nie mamy z tym większych problemów. W naszej kulturze osoby grube są traktowane bezlitośnie. Dlatego że większość z nas potrafi sobie poradzić z dietą i ćwiczeniami oraz trybem życia.

Niektórzy nawet nie muszą, bo całe życie są szczupli i nigdy z takim problemem się nie spotkali.

@Hinata_: odnoszac sie tylko do tego - ale wiesz ze jestesmy dramatycznie szybko tyjacym spoleczenstwem, i problem nadwagi i otylosci w Polsce
  • Odpowiedz

@Hinata_: i niby z tego powodu należy im się jakieś specjalne traktowanie?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@SkrytyZolw: nie wiem czy jest, może tak, może nie.
O ile alkoholizm to choroba, tak otyłość w naszym kraju już nie.
Osób, które faktycznie są chore, w takim znaczeniu, że im trudniej jest mniej niż 1%.
Ale hola hola, skoro to chorobą to się ja leczy.
Większość osób po prostu zbyt dużo w-------a, ich wiedza na temat żywienia jest dramatyczna.
Non stop słyszę hasła typu "ziemniaki tuczą", "nie je się
  • Odpowiedz