Aktywne Wpisy

MLeko29 +474
KINDER NIESPODZIANKA OPENING
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
źródło: 1000066853
Pobierz
wjtk123 +24
Polska kupi od SAABa (Szwecja) trzy okręty podwodne A26. Właśnie Tusk ogłosił decyzję w tej sprawie. Zapewne myślicie, że to świetny wybór, bo Szwecja ma doświadczenie w budowie okrętów na Bałtyk, warto zacieśniać z nimi sojusz i współpracować i tak dalej i tak dalej. To wszystko prawda, ale wiecie dlaczego tak naprawdę rząd wybrał szwedzki okręt? Bo program A26 notuje ogromne opóźnienia (pierwszy okręt na swoje potrzeby Szwecja zwoduje w 2031 r.)
źródło: Saab-A26
Pobierz

Dzisiaj na warsztat wrzucamy stół z roku 1963 z legendarnej krajowej fabryki meblowej w Rzeszowie (tak przynajmniej rozszyfrowaliśmy z etykiety pod spodem).
Plan jest taki, aby przeszlifować blat, przeszlifować nogi, górę przelecieć lakierobejcą w kolorze jasnego dębu, a nogi i stelaż pomalować na biało, aby mebel nabył skandynawskiego pazura ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zabieram się do pracy, efekt mam nadzieję wieczorem
Zapraszam do obserwowania tagu: #domowareanimacja i obserwowania profilu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Wszystkich plusujących zawołam do wpisu z efektem końcowym.
#meble #diy #zrobtosam
źródło: comment_1607162434o2I5bRyLaTYvTchNoooMKy.jpg
Pobierz@wytrzzeszcz:
Komentarz usunięty przez autora
@tymc: a czym mozna szlifować drewno - papierem ściernym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakie gradacje ziarna papieru stosujesz przy takim szlifowaniu?
Mam do przerobienia/przemalowania stary stołek/zydel w góralskim stylu i zastanawiam się od jakiego papieru zacząć i na jakim zakończyć...
źródło: comment_1607176936FSLKDf4ulPabmdmXFQSBSF.jpg
PobierzJeśli nie ma głębokich rys to wystarcza kolejność 80 - 120 - 180 i opcjonalnie 220 jeśli zależy ci na mocno gładkiej powierzchni.
Oddzielna sprawa to farby i lakiery, którym
Na pewno miejscami do grzebiesz się do listewek (✌ ゚ ∀ ゚)☞