Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +130
Przyszła pora na nowe #rozdajo
Do wygrania ponownie stówka do wykorzystania na zakupy w Allegro, a pytanie konkursowe brzmi: jaki był Twój największy błąd finansowy i czego Cię nauczył?
Oprócz odpowiedzi na pytanie w komentarzu pod tym wpisem zostawcie też plusik.
Poznajcie
Do wygrania ponownie stówka do wykorzystania na zakupy w Allegro, a pytanie konkursowe brzmi: jaki był Twój największy błąd finansowy i czego Cię nauczył?
Oprócz odpowiedzi na pytanie w komentarzu pod tym wpisem zostawcie też plusik.
Poznajcie
źródło: wykop rozdajo 100 zl
Pobierz
#konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem #wirsprawiedliwosci #sztukadlasprawiedliwych
Ogólnie próbowałem się połapać w tych memach, jest to smieszne itp, ale nawet jak bym chciał pisać czy tworzyć memy to ja nawet nie wiem na czym wy k---a bazujecie XD, jaka jest tego idea. Nawet odpowiedzi w komentarzach są takie że nie wiem o c--j chodzi XD
I tak to przeglądam nie rozumiejąc nic XD
Ogólnie próbowałem się połapać w tych memach, jest to smieszne itp, ale nawet jak bym chciał pisać czy tworzyć memy to ja nawet nie wiem na czym wy k---a bazujecie XD, jaka jest tego idea. Nawet odpowiedzi w komentarzach są takie że nie wiem o c--j chodzi XD
I tak to przeglądam nie rozumiejąc nic XD

https://myanimelist.net/anime/326/Petshop_of_Horrors
Pet Shop of Horrors
Tytuł opowiada o właścicielu sklepu "ze zwierzętami", który sprzedaje ludziom przeróżne egzotyczne, a czasami i mityczne stwory. Fabuła każdego odcinka zawiera się w formule:
1. Zakup to spełnienie marzenia/zastąpienie starty.
2. Kontrakt i zasady jakich właściciel musi koniecznie przestrzegać.
3. Złamanie powyższych zasad.
4. Konsekwencje.
Rinse&repat.
A ponieważ konsekwencje to z reguły jakieś zgony, pewien policjant zaczyna węszyć wokół sklepu.
Generalnie są to takie przypowiastki o ludzkiej słabości, nawet ciekawe rzekłbym, z tym, że praktycznie nie da się tego oglądać. Niby to mają być jakieś parabole, ale treść jest bez żadnej obróbki prosto wsmarowywana widzowi w twarz, a wszelkie postacie istnieją tylko i wyłącznie jako narzędzie mające za zadanie bycie przykładem niewłaściwego postępowania. Poza tym pacing jest tak powolny, że miałem wrażenie, iż wręcz cofam się w czasie. Statyczne sceny, senna muzyka, postacie mówiące powoli i jakby od niechcenia, często robiące pauzy. Oryginalna ścieżka dźwiękowa równie beznadziejna jak dub.
Zdecydowanie strata czasu, tytuł raczej nie cierpi na jakieś potężne wady do których można by się przyczepić i na tym udowodnić jego słabość, raczej po prostu jest mierny po całości.
Warto zobaczyć, choć wiele osób widzi tylko śmieszne roboty i nie ma w tym nic złego, bo z takim podejściem też można się dobrze bawić, bo jest tam chyba jeden z najlepszych OSTów
Nie no, to jest nówka sztuka nie śmigana. Stare w domyśle lata 80 i 90. Raczej mam na myśli produkcje z okresu bańki spekulacyjnej w Japonii, gdzie OVA miały spore budżety i były metodą na ucieczkę przed telewizyjną cenzurą.
A FLCL obejrzeć na pewno obejrzę, przecież nigdzie nie ucieka. Na