Aktywne Wpisy

tyrytyty +95
Polska to jedyny kraj w którym przeciętnej osobie wydaje się, że obowiązkiem państwa jest kupowanie kosztownych praw do transmisji wydarzeń sportowych i pokazywanie ich w darmowej TV. Dosłownie chleba i igrzysk xD
"powinny być dostępne" bo ktoś na tt tak powiedział, śmiechu warte
#tenis #mecz (bo piłka nożna to główny winowajca)
"powinny być dostępne" bo ktoś na tt tak powiedział, śmiechu warte
#tenis #mecz (bo piłka nożna to główny winowajca)
źródło: image
Pobierz

Z jedenej strony - wielkie WOW, bo to naprawdę byłoby coś niesamowitego, gdyby zrobić magleva na istniejącej infrastrukturze!
Z drugiej strony nie mogę się powstrzymać, żeby nie stwierdzić, że pod tą ładną obudową pewnie są schowane dwa żuki szczepione dupami XD
Pobierzźródło: image
Pobierzźródło: IMG_1147
Pobierzźródło: image
PobierzTo nawet odblokowałoby wycieczki jednodniowe z południa kraju nad morze...
źródło: F3TTBkPWkAA-Yvy
Pobierz@dominowiak: ah klasyka. Żuki szczepione dupami
Z resztą nie wiem po co bo istniejące tory po których to jeździ mają prędkość maksymalną o wiele niższą od tej kiedy zaczyna opłacać się maglev.
Znalazłem inny artykuł na ten
źródło: 1000001539
PobierzNazwa firmy brzmi zachodnio i futurystycznie - jest.
Ma być „pierwsze na świecie”? - jest.
Odwołuje się do dumy narodowej? - jest.
Pokazuje filmik/render zamiast twardych danych? - jest.
Wiarygodność firmy potwierdza konkurs, którego kryteria nie są szerzej znane?
PobierzCzy kiedykolwiek te wielkie polskie wynalazki się sprawdziły i nie były scamem do naganiania inwestorów?
Chciałabym wierzyć inaczej, ale pewnie to tylko teoretyczny koncept, który nigdy nie wejdzie do produkcji.
Moja hipoteza jest taka. Istnieje sobie uczciwa firma hyper która próbuje sprzedawać legit maglev. Nie mogą znaleźć zainteresowanych bo maglev jest super drogi i mocno kontrowersyjny jeśli chodzi o
źródło: 1000001542
PobierzPrzypominam że żyjemy w świecie w którym Musk sprzedawał brednie na temat hyperloopa tylko po to żeby odłożyć w czasie w Kalifornii budowę szybkiej kolei, która mogłaby być konkurencyjna dla sprzedaży jego samochodów XD
źródło: tor%C3%B3w-kolejowych-832562
Pobierz