Aktywne Wpisy

MonazoPL +127
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
gonzo91 +33
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz

przekroczyłem prędkość autem zastępczym i firma 99rent chce ode mnie dodatkowych pieniędzy za udostępnienie moich danych GITD. Mandat z fotoradaru oczywiście zapłacę, ale czy jest jakaś podstawa prawna na taką praktykę z ich strony?
Napisali mi tak:
"Witam,
W załączniku przesyłam fakturę jest za udostępnienie danych GITD. Przekroczył Pan prędkość o 12km/h. Otrzyma Pan już od nich odpowiednie pismo. Ja ze swojej strony wskazałam Pana jako użytkownika. Zgodnie z OWNP, które Pan podpisał przed wynajmem, za przekazanie danych organowi ścigania wystawiamy zawsze obciążenie na użytkownika"
Rozumiem, że mają taki zapis w OWU, ale czy jest on zgodny z prawem? Równie dobrze mogliby wpisać, że chcą np. 10 000 zł za to. Chcą 61,50 zł.
Dzięki za poradę.
Komentarz usunięty przez autora