@wigr: możesz szukać najtańszych sprawnych (nie zalanych, ani nie z pogiętymi pinami) na chipsetach H110/B150
Wszystkie z tymi chipsetami wspierają ten procesor i pamięci jakie masz w zestawie. Jaka konkretnie płyta to bardziej kwestia tego co używanego znajdziesz tanio. Zasadniczo dowolny Asus, Asrock, MSI, czy Gigabyte na tych chipsetach będą równie dobre
Jak znajdziesz w dobrej cenie, możesz szukać czegoś na Z170, ale to jakby trafiła się okazja - nie
@Atreyu: @wigr: taka stara karta ci potrzebna i jako nową kupujesz za 300 dolarów ponad ? Przecierz sa lepsze i tansze i nowsze 700 seria to stara juz inna kartye wez przecierz sa lepsze w tej cenie
@Shimoneta: @majk3l: Z pewnych względów zależy mi na uruchomieniu tej karty graficznej. Nie jest nowa i kosztowała mnie 0 zł. Procek mam już od lat i był w moim komputerze.
Płyta główna w moim aktualnym komputerze ledwo działa i jest do wyrzucenia. Nie uciągnie karty graficznej, bo się zepsuła.
Ponadto ten zbudowany pecet to nie będzie to mój główny komputer. Może przez kilka najbliższych tygodni.
Kilkaset tysięcy żeby jeździć w kurtce z prędkością dużego to całkiem rozsądny wybór. To chyba taka nowa definicja lukausu w Polsce. Bez spinki tylko:p #transport #bogactwo #zima
Kryste panie dobra robota @m__b chomiki zamarzly i sie serwer wydupcyl a po za tym to aplikacja mobilna wyglada jak gowno i nie tylko tak wyglada ale i jest gowniana
https://www.memory4less.com/asus-90pa05t0-m0xbn0
i procesor:
https://cpu.userbenchmark.com/Intel-Core-i7-6700/Rating/3515
Jaka płyta główna będzie do tego dobra. Nie mam talentu do wybierania płyt głównych.
#pcmasterrace #komputery #pc
@wigr: @postrachNocnegoSzczura: no tak trochę nie bardzo polecasz mu płytę która nie wspiera tego procesora
Socket się zgadza, ale chipset nie. Do obsługi Skylake z 6xxx potrzebuje płyty Z170 (lub niższych biznesowych chipsetów). Z390 wspiera 8 i 9
Wszystkie z tymi chipsetami wspierają ten procesor i pamięci jakie masz w zestawie. Jaka konkretnie płyta to bardziej kwestia tego co używanego znajdziesz tanio. Zasadniczo dowolny Asus, Asrock, MSI, czy Gigabyte na tych chipsetach będą równie dobre
Jak znajdziesz w dobrej cenie, możesz szukać czegoś na Z170, ale to jakby trafiła się okazja - nie
Pytam, bo to często nierozsądne takie starocie kupować.
Płyta główna w moim aktualnym komputerze ledwo działa i jest do wyrzucenia. Nie uciągnie karty graficznej, bo się zepsuła.
Ponadto ten zbudowany pecet to nie będzie to mój główny komputer. Może przez kilka najbliższych tygodni.