Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +91
Jak łykend, to #rozdajo wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, jednak tym razem do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, jednak tym razem do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro
źródło: Rozdajo JakDorobic
Pobierz
styxu +149

Do tej pory jakość wydruku była w miarę wystarczająca ale cały czas myślę nad podniesieniem lvl, jakiś czas temu zastanawiałem się nad zakupem prusy i3 mk3s, aczkolwiek po przeanalizowaniu konstrukcji tej drukarki i faktu jej ceny zastanawiam się czy jestem w stanie wprowadzić jakiś zmiany w Enderze aby zrównać jej jakość chociażby z mk3s - czy to raczej nie możliwe? Generalnie nie skąpie na nową drukarkę, ale nie lubie też wyrzucać kasy w błoto jeśli mógłbym uzyskać taki sam efekt wymieniając np. głowice na e3d v6.
Modyfikacje do tej pory:
- ekstruder cały z aluminium,
- złączki ptfe wymienione na bezluzowe, rurka teflonowa trianglelabs,
- usztywnienie stołu i montaż bl-touch,
- wymiana wentylatorów, podłączenie zasilania płyty na stałe,
- wgrany marlin,
Zastanawiam się nad wymianą płyty na jakąś inną, lecz czy zyskam nią coś poza głośnością druku?
Czy wymiana głowicy na e3d v6 da jakieś efekty w postaci lepszej jakości wydruków?
Mogę wymienić coś jeszcze, co wpłynie na jakość druku czy nie wycisne już nic więcej z tej drukarki i kupić pruse ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#druk3d #ender3 #drukarki3d #prusa
@davidsondv: sorry za ciekawość ale co sprzedajesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@davidsondv:
Duza kwestia ceny MK3S (juz teraz +) to rzeczy, ktore wplywaja na wygode uzywania drukarki - to jest cichosc, lepsze wykrywanie zanikow napiecia, stol magnetyczny,
@davidsondv: yoo na tym trochę wpaść potrafi szczególnie jak się polata po forach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do samego endera da się go poprawić, da się do poprawić też do poziomu przewyższającego prusę ale nie wiem jak z kosztami wtedy będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tutaj chyba najlepiej przerobiony ender w