#gaming #gry #programowanie #programista15k Hej, mam odłożone na komputer do 12k, (i jakieś 1300-1500 na monitor, zwykły 27 cali, 144Hz, mam drugą starszą 27'kę więc akurat by był). Mój laptop dosłownie przestaje wyrabiać, i boję się, że mi padnie na dniach, a mam go od ponad 6-7 lat. Potrzebuję rekomendacji zestawu do 12k(do gier i programowania, ale głównie do gier, pracuję w Androidzie więc każdy sprzęt wyrobi, byle było 32GB RAM). Myślę nad poniższym: https://gamingsociety.pl/artykul/jaki-komputer-kupic-polecane-zestawy-pc-pazdziernik-2020-1119770/14/ Problem w tym, że 3080 jest nigdzie niedostępna, dzwoniłem do xkomu oraz morele, to powiedzieli mi, że czas oczekiwania to ponad miesiąc. Nie mam też nic przeciwko, by skorzystać z AMD zarówno do procesora jak i karty graficznej, ale tutaj chyba jest ta sama sytuacja, gdzie AMD RX 6000 są niedostępne. Czy zestaw powyższy jest sensowny? Jak tak, to i tak chyba go w taki sposób zamówię, bo nie mam zbytnio innego wyjścia bo za granicą też nie widzę dostępnych kart graficznych.
We Wrocławiu stosują już podwójne słupki, by powstrzymać kierowców przed zajęciem każdego możliwego metra kwadratowego ( ͡º͜ʖ͡º) #wroclaw #samochodoza #slupkoza
Hej, mam odłożone na komputer do 12k, (i jakieś 1300-1500 na monitor, zwykły 27 cali, 144Hz, mam drugą starszą 27'kę więc akurat by był). Mój laptop dosłownie przestaje wyrabiać, i boję się, że mi padnie na dniach, a mam go od ponad 6-7 lat. Potrzebuję rekomendacji zestawu do 12k(do gier i programowania, ale głównie do gier, pracuję w Androidzie więc każdy sprzęt wyrobi, byle było 32GB RAM). Myślę nad poniższym:
https://gamingsociety.pl/artykul/jaki-komputer-kupic-polecane-zestawy-pc-pazdziernik-2020-1119770/14/
Problem w tym, że 3080 jest nigdzie niedostępna, dzwoniłem do xkomu oraz morele, to powiedzieli mi, że czas oczekiwania to ponad miesiąc. Nie mam też nic przeciwko, by skorzystać z AMD zarówno do procesora jak i karty graficznej, ale tutaj chyba jest ta sama sytuacja, gdzie AMD RX 6000 są niedostępne.
Czy zestaw powyższy jest sensowny? Jak tak, to i tak chyba go w taki sposób zamówię, bo nie mam zbytnio innego wyjścia bo za granicą też nie widzę dostępnych kart graficznych.