Aktywne Wpisy
właśnie wysłałem 147 CV, nie byłem jeszcze na rozmowie, stack python, sql, kotlin i 1,5 roku expa XD #programowanie #programista3k #programista15k #it #pracait

kodecss +178
#zalesie #c-------y
Mam kebabownie od swojego osiedla jakies 400 metrow i zamowilem zarcie z dowozem.
Baba przez telefon mi mowi
"Czy
Mam kebabownie od swojego osiedla jakies 400 metrow i zamowilem zarcie z dowozem.
Baba przez telefon mi mowi
"Czy

Wolny rynek mamy dopiero od 30 lat - wcześniej w PRL ludzie dostawali mieszkania prawie za darmo a teraz te wszystkie Janusze, Janiny, Krzysztofy i Ewy żerują na młodszym pokoleniu windują ceny tych lokali oraz sprzedają je za astronomiczne kwoty a my jeszcze musimy z---------ć na ich emerytury.
I jeszcze oni się z nas śmieją że hehe jak to nie masz własnego mieszkania w wieku 30 lat? Jak ja miałem tyle lat co ty to miałem 70m2 w bloku obok huty hehe i nowego Poloneza.
Dlatego powinno się wprowadzić następujące regulacje:
- Zakaz kupowania mieszkań w celach inwestycyjnych
- Zakaz flippowania
- Przymusowy skup mieszkań od pociotków PRL po cenie jaką oni zapłacili w równowartości w USD z tamtych czasów
- Mieszkanie prawem nie towarem - rząd powinien dopłacać młodym ludziom do kupna mieszkań
- Koniec z lichwą - tanie kredyty mieszkaniowe dostępne dla każdego - obecnie ludzie płacą więcej za wynajem niż płaciliby za rate kredytu bo nie mają tzw "zdolnosci kredytowej"
Przepisy te powinny być akrtywne przez 50 lat od czasów zakończenia komunizmu.
#bekazlewactwa #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #kupnomieszkania #konfederacja #kredythipoteczny #kredyt #warszawa #krakow
źródło: comment_1606475131mkqLi2kGHWbZGT3E9b9AMj.jpg
Pobierzźródło: comment_1606475387lmGO0UrMsalPtWoeXFVnCI.jpg
PobierzLudzie których stać tylko na wynajem będą wdzięczni.
Zmniejszona płynność na rynku zniechęci developerów do podejmowania inwestycji.