Wpis z mikrobloga

- Zakaz kupowania mieszkań w celach inwestycyjnych

Ludzie których stać tylko na wynajem będą wdzięczni.

- Zakaz flippowania

Zmniejszona płynność na rynku zniechęci developerów do podejmowania inwestycji.

-
  • Odpowiedz
@Scaab: Twój post, to przede wszystkim skutek braku realnej wolności gospodarczej oraz drukowania pieniędzy, powstaje sytuacja, gdzie ludzi na coś nie stać, więc sami żądają większych regulacji, to zły kierunek.
  • Odpowiedz
@Scaab: Za darmo. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Widać, że nic nie wiesz o komunie. Mój dziadek z babcią dostali mieszkanie po 10 latach oszczędzania i dostali w gratisie pożyczkę z oprocentowaniem jak się później okazało nie do spłaty. W Polsce jest jeszcze wiele takich mieszkań na których ciążą hipoteki do spłaty.
  • Odpowiedz
@Scaab: Wiesz jak zrobić żeby młodzi mieli jeszcze mniej i trzeba było ich uzależnić od państwa właśnie takimi programami jak sugerujesz? Utrzymać kwotę wolną jak jest, utrzymać te podatki (pit, vat), zwiększyć inflacje przez dodruk pieniądza czy skupywanie długu czy tam niskie stopy. Efekt? Ludzie bez kapitału. Voila.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Scaab: żeby wynajem był niższy, wystarczyłoby wprowadzić prawo, gdzie wynajmujący może sprawdzić historię kredytową przyszłego najemcy (jak banki), a w razie zakończenia umowy najmu, gdy najemca nie chce sie wyprowadzić, można go eksmitować na bruk. Od razu kaucje byłyby niższe, a i nie byłoby strachu wynająć komuś za niższą cenę. Jak ja dałem mieszkanie do wynajmu za 500 zł to sama patola się zgłaszała. Podniosłem do 1000 zł i już
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Scaab: a wystarczy ze bombelek dostanie od panstwa na 5 urodziny 100k zł i juz mlode malzenstwo moze wziąć korzystny kredyt bo maja wklad wlasny, tzw single by byly ruchane przez landlordow na wynajmie a normalni ludzie wystarczyloby zeby wzieli ślub koscielny i splodzili dziecko
  • Odpowiedz