Wpis z mikrobloga

@sebsossj: kiedyś znalazłem na to sposób: jeżeli śnisz i coś cię obudzi to nie otwieraj oczu. Możesz mówić, wyganiać mamę, dziewczynę z pokoju tylko nie otwieraj oczu. Jak zaśniesz ponownie sen wróci.
Miałem jedne takie bezstresowe wakacje, że śniłem po 3 sny dziennie i wszystkie pamiętałem. Dobre czasy ()
  • Odpowiedz
@sebsossj tak, kurde, prawie codziennie. sen, w którym goni mnie morderca, jestem na wojnie, uciekam itp. potrafie wstac w nocy sie odlac, usiaac na minutę, dwie na lozku, napic się wody, zeby przerwać ten sen, ale jak sie klade to on trwa dalej w najlepsze i mam dalej przerabane.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sebsossj: mi się kiedyś 3 dni z rzędu śnił ten sam sen że jestem na cmentarzu i gonią mnie kosciotrupy i biegnę ale nie mogę uciec. Nie polecam
  • Odpowiedz
@RapRose: @sebsossj: kluczem tu nie do konca jest otwieranie oczu. Tzn. wiadomo, że jeśli doświetlisz za bardzo oko, to się obudzisz. Jednak kluczem do tego, żeby się obudzić w tym samym śnie jest położenie się w dokładnie tej samej pozycji, w której się przebudziło. Znam ten trick z wszystkich wskazówek do lucid dreamingu, no i u mnie w 70% działa :D
  • Odpowiedz
@RapRose: To nawet jest naukowo udowodnione że światło ma wpływ na twoją pamięć odnośnie snu. Zauważ że jak budzisz się rano nie otwierając oczu, jesteś w stanie sobie przypomnieć cały sen praktycznie ew jakieś urywki, natomiast zaraz po otwarciu oczu ciężko ci już sobie przypomnieć wszystko a po godzinie już praktycznie nic nie pamiętasz.
  • Odpowiedz
@zasadzka01: Taka karma ( ͡° ͜ʖ ͡°). Daj się dogonić - w snach takie zmierzenie się ze strachem faktycznie często działa. Zawsze jak mam sen koszmarny to staję, mówię: Jaki masz problem mordo? A poczwara mówi teraz to już nic. I zwykle nie mam już tego typu koszmarów.
  • Odpowiedz