Wpis z mikrobloga

via Android
  • 2
@janabanana: Najśmieszniejsze jest to, że gra od jakiegoś czasu jest w złocie. Zamiast dalej ją szlifować, to postanowili dać jej status 'gold', a w dniu premiery jebną jakiegoś sporego patcha. Osobiście byłoby mi wstyd tłoczyć nośniki z takim paździerzem. Osoby grające na konsolach, które nie mają neta, albo słaby download będą ogrywać bete xD
NieR - @janabanana: Najśmieszniejsze jest to, że gra od jakiegoś czasu jest w złocie....

źródło: comment_1606067088vdTm6KcSNe31ovp3G2W0wO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@NieR: jestem cholernie ciekaw co tu sie mogło podziać i czy nikt tego nie widział? Robię w mniejszym studiu, mamy mało animatorów, ale aż takich błędów z postaciami nie mamy. Mamy inne, ale nie aż takiego kalibru.
Pewnie kilka rzeczy sie nagromadziło. Zmęczenie pracowników. Nie że sa "leniwi". To jest najgłupszy zarzut graczy, takie rzeczy wynikają ze zbyt małej ilości czasu, zbyt wielu obowiązków i takie rzeczy idą na dalszy
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@SmakoszKotow: Tak, to robota na 2 miesiące. Gra osiągnęła status 'złoto' 5 listopada. Premiera dopiero 10 grudnia xD
Poza tym jeżeli wiem, że produkt jest skopany jak na wycieku, to szlifuje ją do czasu, aż będzie grywalna i dopiero ogłaszam premierę i poprawiam patchami błędy, które napotkali gracze. Tutaj widać, że od samego początku jest kaszana. Patrz powyższe zdjęcie z nadgarstkiem. Przenikanie oraz migotanie i doczytywanie się tekstur w grze,
  • Odpowiedz
@janabanana: nie pracuję w branży gier, ale domyślam się, że animacje są w pewnym zakresie generowane automatycznie. Animatorzy ograniczają się do klatek kluczowych i układów tylko wybranych kości szkieletu. Ruch pomiędzy jest obliczany przez silnik. Animacje ręki, które widzimy zostały przygotowane na innej wcześniejszej wersji silnika. Potem program został zmieniony zapewne z powodu poprawy jakichś innych problemów. Efekt jest taki, że obecna wersja silnika dla starej animacji użyła innego stawu,
  • Odpowiedz