Aktywne Wpisy
pozpozi +40
#!$%@? jak mnie jakaś baba ładnie mówiąc rozsierdziła. Specjalnie #!$%@? pojechałem do bankomatu w nocy, żeby przypadkiem nie robić długich kolejek. Wypłacam 30 tys. na remont, wiadomo po 4k, taki limit na jedną transakcje. W połowie wypłacania podjechała pod bankomat babeczka yarisem, po dwóch minutach baba do mnie z pretensją, że KOLEJKA JEST XD Mówię, że wypłacam pieniądze na remont i to jeszcze chwilkę potrwa, może jechać do innego bankomatu jeżeli jej
noipmezc +4
jakie lody polecacie? tylko takie ze sklepu a nie zadne na ruchomej gałce
Czy grozi nam globalna bieda albo już jest?
Jestem zwykłym 25 letnim polakiem, który nie dostał domu/mieszkania/samochodu od rodziców, jedynie co mi zafundowali to prawo jazdy, za co jestem wdzięczny, ale i tak nie mam samochodu, bo mieszkam obecnie w Krakowie. Zarabiam niewiele, bo ok 3400 na rekę w korpo, gdzie klepie wszystko pod wyznaczone 'template' jak małpa, i tak się kręci od 5 lat.
I tak się zastanawiam przechadzając się ulicami, widzę np. kierowców ciężarówek, osoby pracujące w żabce, w markecie, jako "cieciówy" na parkingu, czy inne podobne zawody. I tak się zastanawiam, bo 99% z tych ludzi nie wyżyje z emerytury o ile w ogóle je dostanie, a nie wierze, że mają potężne oszczędności czy jakieś własne biznesy i sobie dorabiają jako kierowca ciężarówki rozwożąc pączki po Krakowie xD
Czy za xx lat nie będzie po prostu globalnej biedy, gdy Ci wszyscy ludzie nie będą zdolni do dalszej pracy? W sumie to tyczy się także mnie, bo co w takim korpo osiągne? Wypalenie oczu i garba na starość + nerwica od deadlinów. Nie zostane dyrektorem. Zanim zarobię na mieszkanie i je kupie (i tak na kredyt) to pewnie już będę po 35 r życia, przeraża mnie to.
Jedynie 1% z tych wszystkich ludzi będzie miało szczęście, wygrw w lotto, albo zmieni diametralnie branże i zostanie kimś wielkim, będzie spokojnie spała na pieniądzu.
Co o tym myślicie? Nie boicie się przyszłości? Jakie macie plany, a na ile wierzycie, że je zrealizujecie? Ilu z was (naprawdę) ma swoje mieszkanie lub biznes, który gwarantuje wam spokojną starość?
#pytanie #korpo #korposwiat #pracbaza #emerytura #starosc #pieniadze #gospodarka
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5fb8e86e2a2c92000abcc060
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: sokytsinolop
@AnonimoweMirkoWyznania: A ty brzmisz jak sierota której wygodniej narzekać niż wziąć się za swoje życie. Płacę rachunki, mam dzieci na utrzymaniu i w żaden sposób nie przeszkadzało mi to nigdy w zmianie pracy.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: sokytsinolop
Teraz zarabiam dużo, bardzo dużo, nie miliony, ale jest ok
Kupuje właśnie dom pod Bruksela i jest dobrze. Spory kawał świata zwiedziony, majątku nie mam wielkiego ale z 2 mln się uzbiera, może więcej, na emeryturę już mam odłożone. Ale pracować to mi się już nie chce;(
Komentarz usunięty przez autora