Wpis z mikrobloga

ohh tak, pre-renderowany film kontra liczona na bieżąco grafika w grze, ciekawe dlaczego się różnią?

@genocidegeneral: no niektórzy umieją zrobić obłędne trailery na silniku gry bez pre-renderowania i wtedy nie ma problemu, że postać w grze wygląda jak zmęczony życiem garbaty pawian. Przykładem jest Senua's Hellblade II na Unreal Engine 5 gdzie trailer jest zrobiony na tym samym silniku co gra, choć pewnie z wymaksowanymi ustawieniami
  • Odpowiedz
Mnie zastanawia tylko dlaczego takie Ghost of Tsushima na PS4 było śliczne, pełno szczegółów jak latające liście, krzewy, drzewa, wodospady, krajobrazy działało w stałych 30 FPS i grało się naprawdę miodnie, a ten gameplay na XOX, który jest przecież sporo lepszy od PS3 Slim, wyglądał naprawdę kiepsko, prawie jak gra z przełomu genów PS3-PS4/X360-XONE?

@Smartek
hola hola wstrzymaj konie xD nie zapędziłeś się za daleko? zaraz zaczną się pojawiać komentarze że
  • Odpowiedz
@mitotasak: No właśnie nie - celowo odpaliłem trailerowe (przedpremierowe) gameplaye Wiedźmina 3 i zachwyca jak gameplay, z którym miałem po raz pierwszy do czynienia na żywo (na xone właśnie). Może po prostu ciemne lokacje Night City + oświetlenie i takie sprawia wrażenie? Kij wie, preordera nie wycofuję, zastanawiam się tylko, czy nie zmienić z PS4 na XBOX ONE.
  • Odpowiedz