Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@papaj42: to jest jakiś fragment programu, a nie cały program i, ponieważ jest to mapper, to co byś z nim nie zrobił +- tak właśnie będzie wyglądał. Co zaś się tyczy technologii to istnieje możliwość, że z jakichś integracyjnych powodów musi być napisane w tym właśnie - pomijając już rozległą kwestie tego, że framework/język to tylko narzędzie ¯_(ツ)_/¯

A polskie nazwy zmiennych

tak jak napisałem - skoro tylko tyle rozumiesz
  • Odpowiedz
nie ma żadnego usprawiedliwienia

@papaj42: zdaża się, że język domeny jest wysokowyspecjalizowany i nie ma sensu np. tłumaczyć kilkudziesięciu terminów na angielski, tylko po to, żeby się nie móc dogadać ze zleceniodawcą.
  • Odpowiedz
@papaj42: Jako laik zapytam się - czy zamiast Windows Forms powinni użyć WPF?

@pandupek: nope, to wygląda jak kod, podpięty do formatki z wyborem pliku i przyciskiem "button1", po kliknięciu którego program otwiera wybrany plik i zapisuje skonwertowaną wersję, więc nie ma sensu komplikować.
  • Odpowiedz
tak jak napisałem - skoro tylko tyle rozumiesz to nic dziwnego, że taki jesteś oburzony xD

@powaznyczlowiek: bo polski nie nadaje się do programowania. Nazwy metod "getDetailsFromHospiital" "pobierzSzczegolyZSziptala"? już samo "get, from, is, set" jest bardziej bardziej czytelne niż "pobierz, zapisz, z, jest". Przecież to każdy stażysta zauważy po miesiącu pracy. Potem takie kwiatki jak "var isPies = false;" xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Benq20: ja p------e i co z tego xD w dowolnym IDE pozmieniasz sobie nazwy wszystkich zmiennych w 5min, nie zdziwiłbym się gdyby istniały pluginy tłumaczące nazwy zmiennych XD

Weźcie się ogarnijcie bo dowalacie się do pierdół, gubiąc meritum i udowadniając tylko własną niekompetencję (typowe dla wykop.pl)
  • Odpowiedz
w dowolnym IDE pozmieniasz sobie nazwy wszystkich zmiennych w 5min, nie zdziwiłbym się gdyby istniały pluginy tłumaczące nazwy zmiennych XD

@powaznyczlowiek: juz widze jak instaluje plugina zmienam nazwy i wszystko dzała xD, tak może programować informatyk na 1 roku studiów, już nawet pomjając kastowanie które sie w--------i jak w arkuszu będzie tekst zamiast liczby.
  • Odpowiedz
@GratisLPG zmienne są po polsku, bo to jest polska dumna narodowa aplikacja pisana przez Prawdziwych Polaków dla Prawdziwych Polaków. Nie będzie zachód pluł nam w twarz. Ta aplikacją wstajemy z kolan.
  • Odpowiedz
  • 2
@Benq20: nie wiem czy istnieje taki plugin, ale dokładnie tak to działa np w takim IntelliJ - klikasz w jednym miejscu i przemianowuje zmienną we wszystkich miejscach, gdzie została użyta. Witam w 2020 roku
  • Odpowiedz
  • 1
@Benq20: zresztą szkoda na was słów - kolejne komentarze, wszystkie się nabijają z polskich zmiennych xD tak jak napisałem - tyle rozumiecie to z tego się śmiejecie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
nie wiem czy istnieje taki plugin, ale dokładnie tak to działa np w takim IntelliJ - klikasz w jednym miejscu i przemianowuje zmienną we wszystkich miejscach, gdzie została użyta. Witam w 2020 roku

@powaznyczlowiek: w VS w którym jest pisany ten kod ze screena jest to samo od x lat, łącznie ze zmianą zmiennej w komentarzach
  • Odpowiedz