Wpis z mikrobloga

Hej wszystkim, mam taki problem...w pracbazie szef kazal wszystkim utworzyc profile zaufane- potrzebne jest to do pracy do nowego systemu by w nim sie za jego pomocą logować. Nie bylo by to dla mnie problemu bo mam już stworzony przez bank taki profil tylko jest jedno "ale". W połowie października do podobnej instytucji jak nasza było włamanie gdzie hakerzy poszyfrowali komputery zarządali okupu i Bóg wie co jescze.No i tu jest pies pogrzebany bo w pracy loguje sie do tego profilu wrażliwymi danymi jak nr klienta i haslo do banku, w przypadku podobnego ataku na Nas pretensje bede miał tylko do siebie czy raczej moja czerwona lampka jest nadwyraz wrażliwa.Pomijam już aspekt prawny czy profil zaufany mozna używać jak narzedzie w pracy czy jest to profil do zalatwiania spraw Swoich prywatnych urzędowych,rozliczenia pit a nie firmowych??
#profilzaufany #bezpieczenstwokomputerowe #pracbaza
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jason_Stafford: Też jestem tego zdania tylko u Nas nikt się nie postawi, załoga z zagadnieniami bezpieczeństwa danych na bakier albo i wogule ich to nie interere, szefowi też strach zwrócic uwage a ja jestem tylko pionkiem w tej machine.
  • Odpowiedz