@pozdroxxx666: szkoda że najwyraźniej kolor skóry jakoś tak przypadkiem z reguły idzie w parze z posiadaniem broni, atakowaniem policjantów i dodatkowo z toną starych wyroków za pasem.
żaden nie został zastrzelony przez białego policjanta za swój kolor skóry.
@pozdroxxx666: jak ja uwielbiam takie brednie xD Wyobraź sobie sytuację, idzie sobie pan policjant w USA i myśli, ale bym sobie kogoś zastrzelił, o jakiś murzyn ( ͡°͜ʖ͡°) bam bam bam i nie żywy ale frajda.
@Queltas: żaden Polak mieszkający w Polsce nie ma pojęcia czym jest systemowy rasizm który dotyczy czarnych w USA. Możemy sobie to tylko wyobrażać. Ty widzisz to po swojemu stając po stronie policji która niby zawsze jest obiektywna i profesjonalna (zwłaszcza w Polsce). Ja jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że czarni są tam traktowani gorzej. Bo zmuszono ich do niewoli i całe pokolenia się w niej wychowały.
@pozdroxxx666: założenie że system jest specjalnie opresyjny w stosunku do murzynów jest założeniem chorym. Nawet jeśli są jednostki wykorzystujące swoją pozycję żeby gnoic innych to jest to margines a nie ogół.
@Shatter: bieda/wykluczenie = patologia i gangi. #!$%@? rejonizacja szkol. Nie masz kasy na dom to sie dostaniesz do #!$%@? szkoly bo bylo cie stac na dom w gownianej okolicy. Cala ameryka jest grubo #!$%@?. Jazda na SOR uberem bo karetka platna. Trzeba jakos przerwac bledne koło i dlatego lewactwo tak pcha murzynow wszedzie dyskryminujac bialych. Kiedys glownie czarni byli biedni a teraz juz mocno bieda zaglada do domostw bialych.
Komentarz usunięty przez moderatora
@pozdroxxx666: jak ja uwielbiam takie brednie xD Wyobraź sobie sytuację, idzie sobie pan policjant w USA i myśli, ale bym sobie kogoś zastrzelił, o jakiś murzyn ( ͡° ͜ʖ ͡°) bam bam bam i nie żywy ale frajda.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora