Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@babisuk: w ogóle to jest fascynujące zobaczyć czyjąś dietę informacyjną. Nieco odmienna od mojej, choć dużo podobieństw. Aż się zastanawiam, czy samemu czegoś takiego nie zrobić :P
  • Odpowiedz
To będzie dziwne i lekko niepokojące stiwerdzenie - zwierzęta ewoluują w kraby. Stało się to nawet więcej niż jeden raz. Kraby są super, to jasne - ale dlaczego tak się dzieje? Czym jest Karcynizacja i o niezbadanaych drogach ewolucji. (tekst sprzed 2 tygodnii)

@babisuk: artykuł, niestety, mało wyjaśnia. Niżej materiał PBS z serii Eons o tym, dlaczego konkretnie tak się dzieje.
TL;DW: długi ogon sprzyja pływaniu, ale utrudnia takie rzeczy
tyrald - > To będzie dziwne i lekko niepokojące stiwerdzenie - zwierzęta ewoluują w k...
  • Odpowiedz
@tyrald: dzięki za uzupełnienie! Niestety nie mogę już dodać linku we wpisie. Temat ostatnio ponownie pojawił się w sieci, a artykuł z PM był jednym z pierwszych i porównywalnej jakości do rówieśników.
  • Odpowiedz
dzięki za uzupełnienie! Niestety nie mogę już dodać linku we wpisie. Temat ostatnio ponownie pojawił się w sieci, a artykuł z PM był jednym z pierwszych i porównywalnej jakości do rówieśników.

@babisuk: w tym kontekście jestem pod wrażeniem tego, jak dobre materiały komentujące bieżące odkrycia robi PBS na YouTube w seriach Eons i Space Time. Plus oba bardzo przyjemne w odbiorze także przy odsłuchu.
  • Odpowiedz