Aktywne Wpisy

ly000 +89
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
mlody_sarmata_ +364
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mam taką pracę inżynierską w tym, także tak czy siak uczę się pisać z użyciem OpenGL , ale tak szczerze to przynajmniej w Polsce nie widziałem zbyt dużo ofert pracy np. na Pracuj.pl z tą technologią i to mnie zastanawia, bo jak spojrzę na to w jak wielu miejscach OpenGL jest wciąż jest używany, na pewno nie można go nazwać wymarłym (rynek gier zdominował na Windowsie DirectX, ale z tego co wiem to np. wiele gier mobilnych bardziej skomplikowanych , w stylu Need For Speed, Asphalt, to też jest na OpenGL, a poza tym są jeszcze programy graficzne i ogólnie grafika to nie tylko gry).
Także Mirki które siedzą w tych tematach, odpowiecie? Dlaczego jest tak mało ofert pracy na takich portalach? Serio już nikt w tym nie pisze?
#programowanie #informatyka #opengl
@FIGUS97 Jeśli interesuje Cię konkretnie OGL, to celuj w gry mobilne lub aplikacje narzędziowe pokroju CAD/CAE. Ale nie ograniczaj się, tak naprawdę jeśli jesteś na