@dioxyna: dowód anegdotyczny: nie znam żadnej rodziny która mając niepełnosprawnego *nie pobierałaby świadczeń*, ale grupa nie jest duża więc jest niereprezentatywna, czyli się nie liczy ¯\_(ツ)_/¯
która logika nakazuje wnioskowanie z całej grupy na podstawie podgrupy pobierającej świadczenia? :D
@dioxyna: Sytuacja, w której samotna matka nie pobiera świadczeń, wydaje się zdecydowanie mniej prawdopodobna, niż sytuacja, w której pełna rodzina nie pobiera świadczeń. Wniosek jest taki, że te 30% jest raczej zawyżone niż zaniżone.
@Pienio69: @Dutch: @KalashnikovMirasnikov: dobrze to jeszcze mozecie wskazać z wrzuconego linku dane dotyczące tylko zasiłku pielęgnacyjnego? I dlaczego zakładacie, że samotny rodzic to matka?
@greedy_critic Bo najwyraźniej ktoś ma problem z tworzeniem statystyki i nie rozumie różnicy pojęć. Dziecko niepełnosprawne to również dziecko po wypadku, dziecko z padaczka i dziecko z ciężka astma czy otyłością. 8 na 10 dotyczy kobiet które w ciąży dowiadują się o ciężkim upośledzeniu płodu, wrodzonych wadach a i tak decyduje się urodzić.
@przegrany_przegryw: Oczywiście jej macica, jej wybór. Przecież właśnie to popieram i wlasnie o tym mówią. Niech to będzie jej wybór, jak chce rodzic i wychowywać sama to niech rodzi i wychowuje sama. Ale jak nie chce rodzic to niech może zdecydować ze nie chce XD
@przegrany_przegryw: ale ja nie mam nic do tych mężczyzn, jak kobieta olewa ich zdanie to niech odchodzą. Jak by mi mąż przyniósł do domu nastolatka korwiniste to też bym go zostawiła.
@przegrany_przegryw Nie, chciałam sprzedać żart XDDDD a to dlatego że zgadzamy się w każdym komentarzu i nie widzę sensu dyskusji. Jak kobieta chce urodzić na siłę chore dziecko, a mężczyzna nie to odejście jest dla mnie zrozumiałe.
#protest #takaprawda #logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #bekaztwitterowychjulek #p0lka
Przecież zasiłek pielęgnacyjny pobierają wszyscy :)
@dioxyna: Sytuacja, w której samotna matka nie pobiera świadczeń, wydaje się zdecydowanie mniej prawdopodobna, niż sytuacja, w której pełna rodzina nie pobiera świadczeń. Wniosek jest taki, że te 30% jest raczej zawyżone niż zaniżone.
@KalashnikovMirasnikov: np. ci co pracują
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu