Aktywne Wpisy
![AXSIS](https://wykop.pl/cdn/c0834752/1c9013c1fcfca1d3faabf70006c22304b7072799a0522bcc30153f38c37a42df,q60.png)
AXSIS +15
![Zoyav](https://wykop.pl/cdn/c0834752/0ad81cbd8111fe8dfaa38029832ea59d1a8a2c0d484a7d16def0a04fd35062e3,q60.jpg)
Zoyav +50
kolejna nielogiczna moda której nigdy nie zrozumiem, to kabiny prysznicowe bez drzwi
ja się pytam czemu, to tak jakby zrobić kibel bez muszli tylko sraj pan do odpływu w podłodze (chociaż w Chinach ponoć tak srają)
#budownictwo #przemyslenia #architektura #wystrojwnetrz #lazienka #mieszkania #remont
ja się pytam czemu, to tak jakby zrobić kibel bez muszli tylko sraj pan do odpływu w podłodze (chociaż w Chinach ponoć tak srają)
#budownictwo #przemyslenia #architektura #wystrojwnetrz #lazienka #mieszkania #remont
![Zoyav - kolejna nielogiczna moda której nigdy nie zrozumiem, to kabiny prysznicowe be...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/015953e753dd1412321e69d427d308f7c04ba205803263df28019401bf2139f3,w150.jpg)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Zastanawia mnie, dlaczego w wielu przepisach każe się wrzucać pocięte frytki do zimnej wody aby usunąć z nich skrobię, a następnie obsypuję się je mąką ziemniaczaną, aby tą skrobię dodać... W poradnikach jest napisane, że usunięcie skrobi spowoduję, że frytki będą bardziej chrupkie. Z drugiej strony obsypanie skrobią ma również spowodować, że powierzchnia stanie się bardziej chrupka.
Nie czaję więc, skrobia jest tutaj pozytywna czy negatywna? Dlaczego skrobia na powierzchni jest ok, ale w środku już nie? To są już chyba jakieś kosmosy kulinariów, gdzie w grę wchodzi chemia i fizyka xD
#gotujzwykopem #gotowanie #pytanie #jedzenie #jedzzwykopem #pieczzwykopem #przepisy
źródło: comment_1604246058HnvZExg4bAG1fWqkpI9sjm.jpg
Pobierz@ZaQ_1: zgadzam się, ja jestem przeciwnikiem tracenia czasu (szczególnie godziny czy dłużej) na takie pierdółki, które ledwo co mają
@TypowyXD: Totalnie propsuje takie podejście. Sam już chyba poświęciłem 2h na czytanie o pieczeniu batatów, a nawet nie mam obecnie w planach, aby je faktycznie piec xD Czuję jednak, że dobrze jest temat jak najwcześniej wymasterować, żeby już nigdy niepotrzebnie nie robić czegoś źle.
Super filmik. Mega mi się podoba robienie z kuchni nauki, szczególnie że dużo osób tak
Ej, a próbowałeś łączyć skrobię z solą i olejem? Soli niby powinno się unikać bo wyciąga wodę i bataty zaczynają się gotować zamiast piec, ale może właśnie w takiej kombinacji ta woda odpowiednio zaktywuje sypką skrobię?