Aktywne Wpisy
snickers111a +128
#!$%@? zamówiłem se piccunie na glovo bo posiadówa w domu, czekam ponad 3 godziny na dostawe, byly w międzyczasie dwa telefony, że pizze juz w piecu, a potem że już dostawca wiezie.
No i przyjechała, niedość, że zimna to mam wrażenie że dostawca latał bokiem z tą pizzą bo wygląda tak jak na foto pic rel.
Daje chłopu 150zł (zamówienie za 145zł) - już 5 zł nie chciałem bo po takim czekaniu
No i przyjechała, niedość, że zimna to mam wrażenie że dostawca latał bokiem z tą pizzą bo wygląda tak jak na foto pic rel.
Daje chłopu 150zł (zamówienie za 145zł) - już 5 zł nie chciałem bo po takim czekaniu
Ziarenkokawy +1
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#polskiedrogi #samochody #motoryzacja
@dos_badass: Gdyby doszło do stłuczki to byś musiał udowodnić że zawracałeś, a nie skręcałeś w lewo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mamy na tyle #!$%@? prawo, że byś musiał latać po sądach żeby je „poprawnie” zinterpretowali
@maad: ale miałem nagranie, luzik. ;)
co nie zmienia faktu,.że przy skręcie w lewo też bym miał pierwszeństwo. xD
@mirekmirkowski: Pojazd B
Pytanie powinno brzmieć: skąd kierujący pojazdem A ma wiedzieć że zawracasz a nie skręcasz w lewo z podporządkowanej? Albo: jak w przypadku kolizji udowodnisz, że zawracałeś a nie skręcałeś w lewo? Ale na te pytania nie znam odpowiedzi
Komentarz usunięty przez autora
@zibizz1:
XD
Nie, nie skręcał w lewo, zawracał, to jest jeden manewr.
@mirekmirkowski: ty jako zawracający masz pierwszeństwo i to akurat nie powinno podlegać żadnej dyskusji bo takie są przepisy. Nie powinno bo problem pojawia się na większych skrzyżowaniach, na których pojazd A nie widzi skąd nadjezdza pojazd
@Krupier: Jeśli się zatrzymasz puszczając tych z naprzeciwka to już nie jest jeden manewr (✌ ゚ ∀ ゚)☞ wtedy A nie ma pojęcia czy ty zawracasz czy skręcasz w lewo. #!$%@? przepis i tyle. Gdybym miał taką sytuację to bym szedł do sądu
@maad:
To wciąż jest jeden manewr.
W sądzie byś przegrał, przepisy są jednoznaczne. Problemem
@zibizz1:
No przecież pisałem, że to jest problem. Nie rozstrzygnę go, mówię tylko jakie są pod tym względem przepisy.
@Krupier: Zależy kto interpretuje https://www.youtube.com/watch?v=dOs93RLgMfo
@bigos555:
No na pewno nie Dworak i jego dziwne, nie poparte w tej kwestii żadnymi przepisami.
@maad:
Sąd nie decyduje o ich interpretacji tylko ocenia winę na podstawie analizy całego zdarzenia i obecnych przepisów.
Ja w Szczecinie jeżdżę zgodnie z przepisami, ale na większych skrzyżowaniach zachowuję ostrożność.
Znam takie skrzyżowanie gdzie jest nie tyle ustąp pierwszeństwa co
Sądy inaczej zasadzic nie mogą. Jeśli było poprawne zawracanie to winny jest kierowca z podporządkowanej.
Fun fact: kiedyś był przepis, który mówił wprost, że w przypadku zawracania kierujący musi ustąpić pierwszeństwa wszystkim pojazdom, a więc nawet tym z podporządkowanej. Zniesiono go już dawno