Wpis z mikrobloga

Jako konserwa, zwolennik ciężko wypracowanego statusu quo w sprawie aborcji z przerażeniem patrzę na to co się obecnie dzieje. Idea protestów słuszna jednak niestety większość społeczeństwa która podziela moją wizję została zmanipulowana i idzie pod sztandarami feministek które walczą o możliwość wolnego skrobanka bez żadnych odpowiedzialności. Efekt? Wulgarne hasła, napadanie na kościoły i praktycznie wojna domowa chociaż narazie tylko na słowa.. Tak to ma wyglądać? Wystarczyło protestować, pokojowo i merytorycznie potrzebne były przede wszystkim liczby a efektem tego wszystkiego będzie lawina zachorowań może w czymś Polska stanie się najlepsza, krajowy lockdown, r-------a gospodarka.. Niedługo nikt nie będzie przejmował się prawem aborcyjnym bo jak jebnie to nikogo nawet na dziecko nie będzie stać... Wygrywają fanatycy z obu stron na tym konflikcie a wiekszość nas po środku tego wszystkiego będzie przez to cierpieć. Oczywiście rząd jest temu wszystkiemu winien bo tak kontrowersyjne tematy podczas epidemii gdzie najważniejszy jest dystans i odpowiedzialność nie powinno byc podnoszone ale protestujący? Wcale nie są lepsi bo odpowiedzialnymi nazwać ich nie można... eh nadchodzą ciężkie miesiące a my sami jesteśmy sobie winni...
Trzeba się przygotować na lockdown

#protest #polityka #4konserwy #neuropa
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wystarczyło protestować, pokojowo i merytorycznie

@vrraaaz: Panie katolicki radykale, pośle, który masz mnie w dupie i księdzu co na mnie plujesz proszę ze mną porozmawiać o aborcji, bo ja bym jednak nie chciała rodzić warzywa i zajmować nim się przez resztę życia. Dogadamy się jakoś?

Tak to ma wyglądać?
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji: Oczywiście że nie, ale myśle że można to było zrobić inaczej a nie zniżać się do ich poziomu. Jestem przekonany że pokażne liczby w Warszawie zmusiły by Kaczyńskiego do reakcji.. a tak ludzie zaczeli atakować kościoły i dali jemu oręż do walki ideologicznej. Nic dobrego z tego nie wyjdzie..
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji nie, lepiej postronnym osobom zdemolowac mienie albo pomazac pomnik osób bez których Polska była by nadal druga Białorusią albo Niemieckim niewolnikiem. U mnie pod blokiem w niedzele rano przynajmniej kilkanaście samochodów z czerwonym piorunem na karoserii(praktycznie centrum Wwa). A wy i tak powiecie ze manipulacja albo poświęcenie właściciela żeby wspomóc protest.
  • Odpowiedz
@vrraaaz: "Oczywiście rząd jest temu wszystkiemu winien (...) ale protestujący? Wcale nie są lepsi " Przecież to było oczywiste że ludzie wyjdą na ulice i taki był zamiar rządu, żeby było na kogo zrzucić winę za ostatnie pół roku kiedy nic nie robili w sprawie koronawirusa, tylko uprawiali gierki polityczne z Ziobrą, a to wybory, a to podwyżki dla siebie, ustawy o niekaralności i inne podobne bzdety
  • Odpowiedz
@imarid: No właśnie o to mi chodzi, ci podobno mądrzejsi i lepiej wykształceni po raz kolejny dali się zrobić w balona. A za to wszystko odpowiemy my wszyscy i to już niedługo
  • Odpowiedz