Wpis z mikrobloga

Cóż... żyjemy w kraju rządzonym przez ćwierćinteligentów, którzy generują nam taki chaos, że nie dziwi mnie, iż jak grzyby po deszczu rosną na drzewach ludzie, którzy twierdzą, że epidemii nie ma.
.
No bo jak inaczej? Jeśli ktoś nie ma milimetra intelgiencji do tego, by tę sytuację ogarnąć, ale dostrzega szereg sprzeczności w rozporządzeniach i zaleceniach rządu to zamiast założyć, że mamy w rządzie półgłówków, którzy po prostu źle zarządzają kryzysem, zakłada, że tego kryzysu w ogóle nie ma, a rządzący mają w tym jakiś interes.
.
W głowie się nie mieści jakie bzdury potrafią ludzie wypisywać. Mamy w Polsce 140 000 lekarzy. Absolutnie wszyscy oni zostali przekupieni. Każdy dostał w łapę tylko po to, byśmy nosili je***e maseczki i ciągle się bali. Tylko po co? Nikt tego mi jeszcze nie wyjaśnił. Żadnych dowodów przelewów ani nawet odrobiny rozumu, by to policzyć. 140 000 lekarzy. Według różnych źródeł od 240 000 do 300 000 pielęgniarek. Pies go drapał razem daje to jakieś 400 000 ludzi.
.
No to mi teraz mądrzy ludzie powiedzcie. Ile taki lekarz musi dostać w łapę, by zgodzić się na szerzenie kłamstw, by zgodzić się na noszenie kombinezonu przez 12 godzin, by zgodzić się na totalny brak komfortu i jeszcze przy tym zagwarantować milczenie, tudzież ignorować fakty i zgodzić się na całkowite zaprzeczenie przysiędze Hipokratesa? Pińcet złotych raczej nie wystarczy. Tysiąc? Troszku mało. Dwa tysiące? No jakby to było miesięcznie to spoko.
.
No to skubaniutki policzyłem. 2000 * 400 000 ludzi daje uwaga 800 MILIONÓW złociszy miesięcznie i to tylko w takim kraju jak Polska (za granicą byłoby to 2 000 EURO na tydzień) i tylko na samych lekarzy i pielęgniarki. Dodaj do tego media. Hoho paaaaaaaanie . Marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik 8 miesięcy. Czyli ktoś wydał już bez mała 6,5 miliarda, by kupić służbę zdrowia tak? bueheheheheh. I co ten ktoś z tego ma?
.
Rządzą nami debile. Tylko ktoś tych debili wybrał. Kogoś tu coś jeszcze dziwi? Mamy w naszym społeczeństwie mnóstwo ludzi, którzy nie odróżniają słowa WYKORZYSTYWAĆ sytuację od WYMYŚLAĆ sytuację. I wszyscy oni są mądrzy, mocni w gębie, wiedzący, odkrywający prawdy objawione dopóki to ich coś nie trafi i dopóki to ich nie będzie trzeba ratować.
PS: Maseczki nie chronią przed wirusem. One osłabiają jego transmisję. Mówiąc wprost: jak jesteś chory bezobjawowo, nosząc maseczkę masz mniejszą szansę zarazić babcię na parkingu i tyle, a że możesz zarażać nie mając objawów prościej nosić w ramach przezorności niż nie nosić. Proste jak udowa cepa. Dlaczego? Bo większość (NIE CAŁOŚĆ) kropel śliny zatrzymuje się na maseczce, a to one są nośnikiem wirusa. To jest fakt, a to, że ów fakt w sposób zupełnie nielogiczny jest brany na tapet przez rządzących i na podstawie chorych sposobów myślenia wydaje się rozporządzenia jest zupełnie osobną kwestią.
.
To, że mamy w rządzie idiotów i krętaczy nie oznacza, że sami mamy stawać się idiotami - tak dla zasady zaprzeczając wszystkiemu, co rządowi przyjdzie do głowy.
Ostatnio 13 tysięcy ludzi udostępniło na FB jakiś post sugerujący, że karetki w Poznaniu jeżdżą na sygnale bez pacjentów. Autor owego posta zapomniał tylko rano obudzić swój mózg i nie ogarnął sytuacji. Wjazd dla COVIDowców był po drugiej stronie szpitala, a z przodu podjeżdżały karetki z krwią, zapasami medycznymi i innymi rzeczami wymagającymi jazdy na sygnale.
.
Błagam. Na litość boską. Nie zamieniajmy się w takich samych ćwierćinteligentów jakich mamy w rządzie. Powinniśmy być mądrzejsi od nich.

-----------------------------------------------------------------------------

No, a jeśli chodzi o prognozy to jest jakby dziwnie lepiej.

10040 jest, a przewidywałem 13296. Czyli ponad 3 000 mniej. Testów zrobiono 59341 czyli o 40% więcej niż poprzedniego dnia, a przypadków więcej ledwie o 749. Ciekawe, bardzo ciekawe :) Zaraz się okaże, że szpital w Warszawie na narodowym to będzie tak jak z wyborami :) 70 mln w błoto :P

#koronawirus #covid19 #covid #covid19stats
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@deathcoder: ładnie powiedziane. Ale do betonu (i nie mówię tu o poglądach politycznych) nie trafisz. Wiem, bo próbowałem przez te parę miesięcy merytorycznych rozmów z paroma osobami, które uważam mimo wszystko za inteligentne. Nie przegadasz.
  • Odpowiedz
@BrockLanders: Wiem... i mnie to zdumiewa... ja niestety należę do ludzi posiadających dość mierne zdanie na temat stanu świadomości naszego narodu, ale to w jakim stopniu epidemia obnażyła niedobory inteligencji jest porażające...
  • Odpowiedz
@deathcoder: to jest tym bardziej smutne, bo jest sygnałem dla władz i służb, że "Polacy sami od siebie ostrożni nie będą", ergo - tylko zamordyzm, nakazy i zakazy mogą pomóc w poważnej sytuacji. A tracą na tym ci myślący.
  • Odpowiedz