Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@deusvult_: nie wiem jak to z takimi dodatkami wygląda, musiałbym zasięgnąć u źródła, ale raczej przy takich wypadkach test na covid chyba nie jest najwazniejszy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 36
test na covid chyba nie jest najwazniejszy

@Morritz: to samo można powiedzieć matce. W takiej sytuacji przyjmuje się zgodą na wymaz ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Gumaa: @WilhelmW: I tak i nie. Co ma do tego covid. oczywiscie matka kierując się dobrem dziecka powinna to zrobić, ale zastąpmy wymaz na coś bardziej szalonego typu, kredyt na 100tys. Powinna?
  • Odpowiedz
  • 228
@Morritz brak mi juz slow do takich ludzi.... P---a jedna nie pomyśli że dzieki takiemu testowi medyk nie roznosi covida dalej bo jak wyjdzie ze mial kontakt z + to idzie na kwarantannę i testy.
Normalnie matka roku, sama odmówiła pomocy własnemu dziecku... Jakby ten wymaz był pobierany z mózgu przez odbyt...
  • Odpowiedz
  • 13
@Morritz Mam mieszane uczucia. Biorąc pod uwagę, że brakuje testów dla ludzi z objawami, to bez sensu wydaje mi się testowanie takiego przypadku. Jednak rozumiem, taka procedura
  • Odpowiedz
@DonCruzo:

zgadzam się, ale jeszcze głupsze jest czekanie z pomocą temu dziecku do wyniku testu

podejrzewam, że nikt nie czekałby tyle na wytnik, tylko wynik byłby ważny dla kolejnych działań po zabiegu gdyby wyszedł pozytyw.
Dwa że lekarz ma związane ręce. Nie zrobi wymazu a ktoś będzie zarażony? Będzie winny niedopełnienia obowiazków i tak go d--------ą że się nie pozbiera. Nie opatrzy dziecka? Spotka lekarza hejt ze strony internautów
  • Odpowiedz
@WilhelmW: pytanie gdzie granica zdrowego rozsądku przebiega, bo może zabrzmi "foliarsko", ale może zaraz wszędzie będą pobierać wymaz bo procedury, w restauracji, w urzędzie, czemu nie
  • Odpowiedz
Biorąc pod uwagę, że brakuje testów dla ludzi z objawami, to bez sensu wydaje mi się testowanie takiego przypadku.

@taktoto: Testowanie takich przypadków jest ważniejsze, bo jest większe pole do ewentualnych dalszych zakażeń w szpitalu. Objawowe osoby ostatecznie można automatycznie wysłać na kwarantanne.
  • Odpowiedz