Wpis z mikrobloga

@Mescuda: Podobno ponad 10% ludzi w tym kraju jedzie na minimalnej, a na pensji niewiele wyższej niż minimalna zapewne drugie tyle, więc jeśli ktoś serio wyjeżdża z tekstem "ej, ale jak wy możecie nie zarabiać chcociaż tych 4k, to w ogóle możliwe, co wy w Bieszczadach mieszkacie i zajmujecie się zbiorem borówek czy jak xD?" to nie da się go traktować poważnie
  • Odpowiedz
@Wygryw_pospolity: wlasnie, w mojej okolicy wszyscy ale to wszyscy prywaciarze daja najniższą + reszta pod stołem, te 4k z których się cieszyłem już każdy tyle ma, ale patrząc na życie w polsce to minimum żeby chociaż móc coś porobić na weekend czy nie wybierać w sklepie samych produktów z dolnej półki
  • Odpowiedz
@levi_deadinside No i to jest najgorsze. Sam mam 5,5k podstawy i wcale nie czuję się bogaty, a co najgorsze nawet nie czuję się przeciętny. Cały czas mnie zastanawia, jak ludzie pracujący w podrzędnej pizzerii za 2,8k zmieniają telefony, ciuchy i auta xD Nie mam pojęcia jak oni to robią. Muszą ogarniać roboty na boku
  • Odpowiedz
No ale jak ktoś pod studiach inżynieryjnych i z doświadczeniem w branży z pocałowaniem ręki będzie robił za minimalna to nie dość ze żyje jak robak to jeszcze psuje rynek innym, ale k---a w p0lsce jak w chlewie (jeśli odnosimy się do postu o zmianie pracy z tej gdzie za minimalna laska dojeżdżała kilakdziesiat kilometrów i pracowała w weekendy XDDD)
  • Odpowiedz