Wpis z mikrobloga

Twórcy Baldurs Gate 3 odtworzyli jak wygląda statystyczna postać kreowana w ich rozbudowanym kreatorze postaci fantasy I stwierdzają, że nie warto było robić nic, co by się...

źródło: https://baldursgate3.game/hotfix-3-theft-death-hubris_13/

W komentarzu kilka custom postaci, ładnie wygląda ten kreator
#baldursgate3 #rpg #gry
DrTRAPH0USE - Twórcy Baldurs Gate 3 odtworzyli jak wygląda statystyczna postać kreowa...

źródło: comment_1602302251NCExnmevJtyqfrXdOXB0J6.jpg

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Beeercik: Szczerze ja też, wyjątkiem było World of Warcraft, gdzie najczęściej grałem po stronie Hordy, Tauren Warrior, Ork Szaman czy Undead Warlock, to był mój chleb powszedni. Ale w innych grach Human warrior i jazda xD
  • Odpowiedz
@DrTRAPH0USE: O kurła, jak to tak, ludzie chcą grać swoim alter ego w fantastycznym świecie i grać sobą? No niebywałe :o
A tak serio - też tak robię. Jak mam grać na serio to robię postać pod siebie. Aczkolwiek jeśli wiem, że gra mi da jakieś możliwości np. mordowania to wtedy stworzę fanatycznego, chaotycznie dobrego paladyna, który nabiłby na pal każdego bezbożnika.
  • Odpowiedz
fanatycznego, chaotycznie dobrego paladyna, który nabiłby na pal każdego bezbożnika

@tronkz: To się wyklucza. Chaotycznie dobry nawracałby bezbożników na różne, czasem podstępne, najczęściej nieortodoksyjne sposoby, które jednak nie robiłyby im krzywdy.
Nabijanie na pal każdego bezbożnika to praworządny zły, w najlepszym przypadku praworządny neutralny.
Chaotyczny w opisie charakteru rodem z D&D nie ma nic wspólnego z Chaosem z WFRP. Oznacza nieprzewidywalność i skłonność do ignorowania zasad i przepisów.
Z kolei
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@DrTRAPH0USE: ja zawsze w takich grach biorę człowieka i jakąś najmniej magiczna postać. Chce się wczuć jakbym to ja tam był w tym magicznym świecie, może trochę jako outsider, a nie udawać, że jestem jakim stworem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 36
@DrTRAPH0USE: szczerze w takich grach nigdy mi się nie chciało spędzać nad tym wiecej niż 5 minut. Jeżeli masz widok FPS, to i tak jedynie w cutscenkach coś widzisz, a jak masz widok na całe ciało to twarzy i tak nie widzisz przy widoku z tyłu. A co za różnica jaka skóra, czy włosy, skoro najważniejsze są statystyki.
  • Odpowiedz