Wpis z mikrobloga

@propsik25: zastanawiajaca przemiana zachowan konsumenckich, kiedys sie szlo do supermarketu zeby nakupowac rzeczy na caly tydzien czasem miesiac, teraz sie chodzi na bieżąco jak do osiedlowego i dziwi gościu, który zrobił większe zakupy. W aktualnej sytaucji pewnie jak ładuję na pakę zakupy to jakiś przegryw robi mi zdjęcie z ukrycia, że szur bo robi zapasy na wirusa XD
  • Odpowiedz
@enforcer: mam stały zestaw zakupów z marketu który robię raz na 2 tyg po to żeby nie tracić czasu na bzdury później. Kupuje wtedy więcej makaronów, ryżu, mleka, chemii. Resztę zakupów bieżących robię pod domem.
Ma to wiele plusów. Kupowanie większej ilości często wiąże się z promocjami. Nie tracę czasu na jeżdżenie.
  • Odpowiedz
@Chehu: fakt i w sumie sam pamiętam jak za dzieciaka raz na tydzień albo i rzadziej czasami jechało się do miasta na duże zakupy i był pełny wózek wszystkiego i było to jakieś wydarzenie xD (a jaka radocha dla małego mnie :p ) Jednak inną też sprawa że wtedy do hipermarketu trzeba było jechać do miasta obok fakt że raptem 20km w jedną stronę ale to i tak trochę czasu
  • Odpowiedz