Wpis z mikrobloga

@Wexuss: O, nazizm wrócił na Wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dla odmiany taki prawdziwy, a nie ukryty pod januszowskimi urojeniami.

A tu jak kogoś interesuje jak w rzeczywistości jednak wygląda wojna oraz walczące na niej żołnierzyki - i dlaczego współczesny świat jest jednak lepszy niż ten, który z najwyższym trudem udało się w końcu zniszczyć (acz jak pokazuje historia, hydra próbuje powrócić): https://www.facebook.com/pigulkaswiata/videos/nagranie-z-linii-frontu-armenia-vs-azebejd%C5%BCa%C5%84/1082348985501379/
  • Odpowiedz
@Wexuss: Czy podnieca? Pewnie nie, ale zawsze dobrze demaskować różne ideologiczne gówna - najlepiej na każdym kroku. Żołnierzyki na ładnych grafikach działają na wyobraźnie. Także tak, czuję, że robię coś dobrego, może tyle.
  • Odpowiedz
@Zoodiak: Totalnie mnie nie obchodzisz człowieku, jak ci się coś nie podoba, to możesz mnie zablokować, żeby nie widzieć tego co udostępniam, zamiast szukać atencji, atencjuszu. Nawet nie czekałeś aż ktoś tobie przyklaśnie, tylko sam zacząłeś sobie klaskać, no śmiechu warte xD
  • Odpowiedz
@Wexuss: Ta, też się śmiałem jak przeczytałem tekst "Zgłoś się do telewizji, może zrobią o tobie jakiś program typu w11, czy inni detektywi.". Zacząłem się zastanawiać, czy nie rozmawiam z jakimś nastolatkiem, bo to na tym poziomie odpowiedź :) Content to też podniecanie się silnymi panami z karabinami, więc by pasowało. A dalej próby "ośmieszenia" rozmówcy. No, słabiutko, repertuar uczniaka, ale nie spodziewam się za dużo po osobie wrzucającej nazi-g---o.
  • Odpowiedz
@EissIckedouw: O, Peterson. Następny wykopowy guru. To chyba jakoś niedawno go zaorano, gdy w radio został poproszony o wymienienie ideologów marksizmu kulturowego (albo w ogóle jakichś twórców) xD Jeszcze czekam na antyszczepionkowców pod tym tagiem i Konfederatów, to plejada wariatów będzie w komplecie :)
  • Odpowiedz
@Zoodiak: no to wszystko prawda, ale jak to się ma do obrazka i, co ważniejsze, do cytatu, który to jest tu clue?
Bo naprawdę trudno się z nim kłócić, ale żeby znaleźć tu odniesienie do nazizmu to trzeba mieć zdrowo sprany beret
  • Odpowiedz
@Zoodiak: Ale co ja ci poradzę, że dla mnie reakcjonistami będą Wielomskie i Bartyzele siedzące na swoich kanapach, a nazizm pozostanie fenomenem typowo niemieckim? Tak jak polskim była endecja albo narodowy radykalizm. Davila widzący Hitlera raczej by się przeżegnał, podobnie jak odżegnał się od niego Junger.
  • Odpowiedz
@Zoodiak: nazizm i bunt wobec współczesności? Przecież nazizm był ruchem postępowym. Nazizm odrzucał to co stare, konserwatywne w imię nowego, wspaniałego świata.
W III Rzeszy partia konserwatywna poszła do obozów, starych prusaków się odsuwalo na bok (o ile było to możliwe, szczególnie w Armii był problem, bo stanowili oni trzon kadry oficerskiej), Hitler nimi osobiście gardził. Kościół był przeżytkiem, który należało zastąpić "nowymi" (starymi) bożkami.
W tamtych czasach naziści i
  • Odpowiedz