Wpis z mikrobloga

Żeby #projektant #konstruktor #cad z 1,5 rocznym doświadczeniem po studiach szukał #praca już 5 miesiąc
w #krakow to jest dramat. W sensie mam prace ale szukam 5 miesięcy nowej. Ja j---e. CV rigczowe... #mibm #inzynieria #mechanika

Ps ograniczenia: praca w granicach miasta (nie mam auta), pensia na poziomie średnim tj tak jak podają portale (np. wynagrodzenia.pl)
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojujacy_Agnostyk: 3500 netto to potrafią zarabiać inżynierowie z 3-4 letnim stażem na tym stanowisku potrafiący już nieźle poruszać się po Solidworksie. Przykro mi to mówić, ale tak jest. Ja sam zaczynałem od 2,5k w 2015 roku. Teraz jest 2x tyle, ale nie było łatwo (dwa razy rzucałem papier i dostawałem podwyżki) i naprawdę ostro z---------m w robocie.
  • Odpowiedz
@Iskaryota: @Iskaryota: trochę dużo, ja 3,5 netto zarabiałem jakieś 2-3 lata po skończeniu studiów (tylko u mnie architektura). Masz uprawnienia? Znajomość jakiegoś języka poza angielskim? Jeśli problem jest mała ilość odpowiedzi to może Twoje CV nie jest tak dobre jak myślisz ;d
  • Odpowiedz
@Wojujacy_Agnostyk: Jest straszna lipa bo próbowałem rzucić papier po raz trzeci i ostatni w tej robocie od marca do lipca i jak poprzednio miałem ~50% response ratio na moje CV to tak spadło to do jakichś 10% i to najczęściej jakieś najpodlejsze firmy oddzwaniały gdzie bym dostał właśnie jakieś 3,5k xD. Już nie mówiąc, że z ~90 ogłoszeń w mojej branży (produkcja, konstrukcja, specjalista) w okolicy zrobiło się 30-40.
  • Odpowiedz