Wpis z mikrobloga

Żeby #projektant #konstruktor #cad z 1,5 rocznym doświadczeniem po studiach szukał #praca już 5 miesiąc
w #krakow to jest dramat. W sensie mam prace ale szukam 5 miesięcy nowej. Ja j---e. CV rigczowe... #mibm #inzynieria #mechanika

Ps ograniczenia: praca w granicach miasta (nie mam auta), pensia na poziomie średnim tj tak jak podają portale (np. wynagrodzenia.pl)
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iLovePierogi: nie mam uprawnień ale to co wysyłałem to na oferty pracy gdzie nie wymagali uprawnień, Mam tylko znajomość angielskiego B2-C1 powiedzmy. Może CV jest słabe ale raczej wygenerowałem je przez intervevme naczytałem się rad jak zrobić fajne cv i wydaje się być ok.
  • Odpowiedz
@Iskaryota: kurde z moich znajomych tylko dwie osoby (po wydziale mechaniczym) szukają pracy i też nic.
Powoli się utwerdzam że wina leży nie we mnie tylko w świecie XD ale może sobie robie wymówiki... no nic pozostaje się cieszyć że jest praca w ogóle CHodz @r4do5 mocno mnie wkurzył tym lidlem.
  • Odpowiedz
@Wojujacy_Agnostyk: czym cię wkurzyłem skoro taka prawda? Mnie też to wkurza bo staram się dokończyć mibm. Gdybym wiedzial, że tak to wygląda to nigdy bym studiów na tym kierunku nie zaczynał.
  • Odpowiedz
@Wojujacy_Agnostyk: Wiele branż ostro dostało po dupie przez te wszystkie lockdowny, kwarantanny i ogólną panikę. Problem jest znacznie szerszy i imo jesteśmy w trochę małym kryzysie, o którym nikt jeszcze głośno nie mówi. Już nawet przed koroną wskaźniki PMI były bardzo negatywne, teraz się po prostu to wszystko zebrało i jebło na raz. Takich 1-2 roczniaków jak ty w takim Krakowie musi być w opór. Brak auta i dojazdu gdzieś
  • Odpowiedz
@Profil_Internetowy: a czy ja gdzieś napisałem,.że sie z tym nie zgadzam? Tylko to jest tak oczywiste,.że pisać o tym nie trzeba, chyba,.że w ramach uświadomienia ludzi,.którzy dopiero się zastanawiają nad studiami. Jednak takie podkreślanie tej kwestii o czymś świadczy.
  • Odpowiedz
@Profil_Internetowy: No to nie jest robota mimo wszystko dla każdego. Trzeba mieć po prostu ten techniczny zmysł i manuale. Tak czy inaczej zarobek niezły, z perspektywą na więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Coś za coś. Znam starszych serwisantów, którzy zdecydowali obciąć swoje zarobki trzykrotnie, byleby trafić do biura za laptop i żeby żaden dyrektor Januszeksu nie pierdzielił mu nad uchem czemu mu maszyna nie działa.
  • Odpowiedz
@Wojujacy_Agnostyk: @Foreverman @waskizlo witam Panowie, widzę temat ma kilka lat już, ja sam skończyłem MiBM w 2015 przez te lata pracowałem na statkach, ale pora szukać na lądzie. Jak teraz wyglądają zarobki w PL? Miałem rozmowę na pracę w biurze konstrukcyjnym morskim, projektują w CADMATIC, nie mam doświadczenia z tym oprogramowaniem. Na początku byłby 3 miesiące szkolenie.

Czy warto w to dziś iść? Na innej rozmowie Pan od
  • Odpowiedz