Wpis z mikrobloga

Pandemia chyba jeszcze bardziej niż Internet pokazuje jak dziwne jest nasze społeczeństwo. Jeśli chodzi o mnie to:

1. Na początku pandemii w ogóle się nie bałem. 100 zakażeń na cały kraj, no proszę, mnie to nie dotknie. Oczywiści gdyby wszyscy tak myśleli to nie byłoby najlepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale aż trudno mi było uwierzyć, że praktycznie cały naród wykupił papier toaletowy, makaron i pozamykał się w piwnicach.

2. Teraz dochodzi 2k zakażeń dziennie i raczej już serio uważam. Tu sąsiadka na kwarantannie, tam córka znajomego w szpitalu. Wirus rzeczywiście jest u bram. Groźny - niegroźny, #!$%@?, lepiej nie złapać. Tymczasem Janusze ogłosiły, że wirusa nie ma i robią afery w Żabkach żeby nie nosić maseczek.

Obecnie szpitale, jeden po drugim, ogłaszają, że jeśli nie wyhamujemy to braknie im łóżek. Na wypoku jedna po drugiej historia, że ktoś tam miał krewnego chorego na coś innego niż covid i bujał się z nim po całym kraju. Lekarzy brakuje, respiratory może są ale nie ma komu ich obsługiwać. Ktoś tam umarł na wyrostek robaczkowy (!) bo czekał na test na covid.

Kolejne kraje ogłaszają przywracanie restrykcji i kolejne lockdowny (!), bardziej przemyślane, ale jednak. U nas codziennie nowe rekordy i to mimo zaniżania liczby testów.

Naród? #!$%@?, wirusa nie ma. Każcie teraz ludziom posiedzieć dwa tygodnie w domach, aby wyhamować przyrosty i odciążyć służbę zdrowia. Bez szans, wirusa nie ma, niegroźny, grypa gorsza, it's fine.

#koronawirus
  • 29
@mickpl: Jak przy 30-50 zakażeniach dziennie wprowadzasz zakaz wychodzenia z domu, zamykasz parki i lasy, policjanci chowają się w krzakach i dają mandaty za mycie auta na myjni, a potem nie przyznajesz się do błędu tylko przy 1500-2000 zakażeń otwierasz szkoły, pozwalasz na wesela, wydarzenia z publicznością to nie oczekuj, że ludzie będą traktować cię poważnie.
Wklej jeszcze mema z maskami dla lakiernika i "szmatą" na najbardziej śmiercionośnego wirusa w historii. Taki właśnie poziom reprezentują te filmiki z Chin. Masz jeszcze jakiś kraj na świecie w którym dzieją się takie rzeczy, szurze?

@tom3k86: po pierwsze - szurem to nazywaj siebie kiepski analityku giełdowy. Ja na szczęście potrafię trzeźwo myśleć więc wypraszam sobie. Po drugie - zabolało, że Chiny w #!$%@? cię zrobiły? Ojej, przytul się do mamusi,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mickpl:

Groźny - niegroźny, #!$%@?, lepiej nie złapać.

To już i tak jesteś wyżej od zwierząt denialistów wirusowo-maseczkowych ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@mickpl: ja od samego początku traktowałem sprawę poważnie, maseczka itd, ale nadal uważam, że w tym momencie pociąg odjechał, rząd zawalił sprawę i walkę z wirusem przegraliśmy. Wybory, słynna wypowiedź Mateo, przecież nie można tak robić ludziom wody z mózgu, i srać na swój autorytet, jaki by on nie był. Rząd wybrał władzę nad dobro narodu i tyle. Teraz wprowadzane jakieś paniczne lockdowny dorżną gospodarkę a wirus jak był tak będzie.
Wybory, słynna wypowiedź Mateo, przecież nie można tak robić ludziom wody z mózgu, i srać na swój autorytet, jaki by on nie był. Rząd wybrał władzę nad dobro narodu i tyle.

@Another_One: tak informacyjnie to elektorat PiSu bardziej boi się wirusa niż elektorat pozostałych partii
w ogóle dziwnie wyglądają wyniki sondażu, bo im wyższe wykształcenie tym ludzi boją się wirusa mniej - ale, już "specjaliści" (wg terminologii GUSu) boją się bardziej