@K_R_S: Rafał Woś niestety przekroczył swoistą smugę cienia, wchodząc na obszar, z którego już się nie powraca. Nigdy podobały mi się jego poglądy, ale z tym popieraniem rządu, lekceważeniem sytuacji osób LGBT oraz propagowaniem Chady jako nowego Herberta kompletnie upadł na głowę.
@K_R_S: Przecież ten facet na siłę promuje wszędzie "nowoczesną politykę monetarną" polegającą na tym, że kapitan państwo, już nie będzie musiało ściągać podatków, tylko wydrukuje sobie nowe pieniądze i za te nowe wydrukowane pieniądze będzie finansowało swoje wydatki. Jest to perfidna kradzież.
@niggerinthebox: Rafał Woś chętnie pisze na twitterze o klasizmie, o pogardzie wobec prostych ludzi, o tym jak PiS ma dobre pomysły itd, ale jakoś nie potrafi napisać nic w obronie osób LGBT+.
@K_R_S Jeśli państwo wydaje pieniądze na ochronę przed zwolnieniem pracownika, to faktycznie państwo zaciąga dług, ale już nie pracownik, który musiałby z czegoś żyć będąc na bezrobociu. Wiadomo przecież, że państwo też z czegoś długi spłaca, ale nie to jest kluczowe, tylko to kto w danym momencie je zaciąga i bierze na siebie ich ciężar. Dlatego właśnie większość, jeżeli nie wszystkie państwa, zwiększają zadłużenie. To w dłuższej perspektywie i tak się
@FejsFak: Ale zdajesz sobie sprawę, że wtedy kapitan państwo może wydrukować każdą ilość pieniędzy i nawet nie będziesz w stanie ogarnąć tego na ile zostałeś nacięty?
Drukowanie pieniędzy/Inflacja to najgorszy rodzaj dymania obywateli. Jeszcze specjalnie wymyślono na to nazwę: "Inflacja". Tak jakby to nie był efekt tego że kapitanowi państwo kończą się pieniądze i postanawia wydrukować nowe, w ten sam sposób zmniejszając wartość tych które posiadają obywatele.
@K_R_S: ciekawa strona jednakże ja to pisze dziś, gdy wiele państw w tym polska nie stosują standardu złota, a nie w 1971 przed jego porzuceniem. Nie znam też kraju bez dlugów.
Ale zdajesz sobie sprawę, że wtedy kapitan państwo może wydrukować każdą ilość pieniędzy i nawet nie będziesz w stanie ogarnąć tego na ile zostałeś nacięty?
@shadowboxer: à propos Wosia, może Cię zainteresować jego ostatni wywiad m.in. o marksistowskich źródłach kaczyzmu. Ale znamienne, że prezentują motywy działań PiS lepiej niż sam PiS był kiedykolwiek w stanie.
Śledziłem ostatnio trochę UHK z którym tu rozmawia i może uda mi się to jakoś przedstawić w bardziej zjadliwej dla czytelnika niekoniecznie zakochanego w Kaczyńskim razem z jakimiś uwagami krytycznymi (o ile będę w stanie).
źródło: comment_160146752811azOZSQUDr0SV3TCU2H60.jpg
Pobierzźródło: comment_1601467682oucEEbf2k2nHk52PhV6wAW.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@sztajnes: nie jest to taki zły pomysł, odpada sporo kosztów związanych ze ściąganiem podatków
Drukowanie pieniędzy/Inflacja to najgorszy rodzaj dymania obywateli. Jeszcze specjalnie wymyślono na to nazwę: "Inflacja". Tak jakby to nie był efekt tego że kapitanowi państwo kończą się pieniądze i postanawia wydrukować nowe, w ten sam sposób zmniejszając wartość tych które posiadają obywatele.
https://wtfhappenedin1971.com/ masz tu przykład co się dzieje, jak ostatecznie odchodzi się od standardu złota
@sztajnes: czyli to samo co teraz
Śledziłem ostatnio trochę UHK z którym tu rozmawia i może uda mi się to jakoś przedstawić w bardziej zjadliwej dla czytelnika niekoniecznie zakochanego w Kaczyńskim razem z jakimiś uwagami krytycznymi (o ile będę w stanie).