Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w ogóle taki ciekawy plottwist po tym ogłoszeniu na facebooku, robie zakupy i zadzwonił do mnie typ żeby mi powiedzieć, że na wykop trafiłem xd
  • Odpowiedz
@anyone4: Czyli dobrze przewidziałem lekcję uświadamiającą cichszego zamykania drzwi XD
Nie musisz się tłumaczyć- socjologia to robi za ciebie. Jeśli ktoś ma władzę (czyt. wynajmujesz komuś swoje mieszkanie) to za pare miesięcy zgnoisz go za złe postawienie butów. To teraz podaj instukcję wypraszania wspólokatora z tarasu "ziom, wiedziałem, że z Tobą mogę piwerko na tarasie piznąć, ale teraz spieprzaj, bo muszę pooglądać Wielki Wóz z moją cizią".
Moze tego nie
  • Odpowiedz
@MMMMMMMMMMM: no nie do konca dobrze przewidziales i ty tez duzo dopowiadasz sobie historii, byc moze tak ci podpowiada doswiadczenie i na takim ekstrapolowaniu dobrze wychodzisz w zyciu, ale to tylko przypuszczenia a nie trafne przewidywania. kwestie drzwi sprawdze akurat w momencie oglądania mieszkania xd, zdziwilbyś się, ale wiele osób bardzo pozytywnie na to reaguje i tez potwierdza, ze nienawidzą trzaskania.
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: moze, czemu nie, nigdzie nie powiedzialem ze nie, z tym prysznicem tez sobie ludzie sami dopowiedzieli xd
a co do lokalizacji, to nie zamierzam gleboko polemizowac, rzeczywiscie daleko od centrum, ale komunikacja nie jest zla, sa tez przeciez ludzie, ktorzy pracuja poza centrum i moga miec blisko do pracy. zdziwie Cie moze, ale jak dorosniesz to ogarniesz, ze brak potrzeby bliskości centrum i częstego spędzania czasu wśród znajomych to
  • Odpowiedz
@anyone4: nie no ja sam czytając ofertę stwierdziłem, że to jest coś dla mnie. No ale gdy doszedłem do punktu z tarasem to mam już mieszane przeczucia co do tego mieszkania. No sorry ale jednak pytanie o pozwolenie siedzenia na tarasie jest dla mnie upodleniem w miejscu za które jednak trochę płace. Pominę kwestie łazienki, bo z tego co rozumiem to tam jedynie pranie się robi?

Czuję się jak w
  • Odpowiedz
@anyone4: wszyscy jesteśmy neurotykami i mamy swoje pod kopułą. Nigdy nie mieszkałem z obcą osobą w domu, bo to jeat dla mnie czysty kosmos z tym docieraniem. Ja z żoną nie mogę sie dogadać w kilku sprawach a co dopiero z gostkiem, który by mieszkał pod moim dachem. Po prostu rozbawił mnie taras jako spacerniak.
  • Odpowiedz
@capol2: jeszcze raz powiem, ze zadziwia mnie, jak dużo ludzie sobie dopowiadają ale przyjmuję to z godnością i biorę jako swój błąd - moim celem było precyzyjne ogłoszenie, o tym tarasie pisałem dlatego, że no kurcze może zdarzyć się taka sytuacja, że będę tam chciał mieć prywatność (wyobraź sobie analogiczną sytuację: mieszkasz ze współlokatorem i on Ci mówi, że chciałby spędzić w salonie jakis czas sam, bo ma jakies sprawy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@anyone4: ogłoszenie generalnie spoko, oprócz tego tarasu. Tłumaczenie z postu, że to chyba normalne, że chcesz spędzić sam czas na swoim tarasie też jak kulą w płot. Od momentu wynajęcia mieszkania, to jest tak samo taras wynajmującego, do którego ma pełne prawo i możesz go co najwyżej poprosić, żeby go nie używał wtedy kiedy chcecie być sami i wtedy to kwestia dogadania się (chyba, że o to właśnie Ci chodziło).
  • Odpowiedz
@pika_dmj: no wlasnie nie do konca, poniewaz wynajem dotyczy pokoju, lazienki i kuchni + części wspólnych, jak korytarze. myslalem, ze ten taras bedzie super milym dodatkiem, chce sie nim dzielic ze wspollokatorem, a tu sie ludzie tak p--------i xd generalnie powiem Ci, ze gadam z normalnymi ludzmi i nie maja z niczym problemu, nie dopowiadaja sobie historii, ogloszenie im sie podoba. wiec swoja role spelnilo. kupe reklamy dostalo dzieki tym
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@anyone4: taras też jest częścią wspólną, jeżeli nie wychodzi się na niego z Waszej sypialni. Generalnie on też będzie u siebie i to musisz brać pod uwagę, on nie jest gościem u Ciebie. Od momentu wynajęcia komuś pokoju macie równe prawa.
  • Odpowiedz
@pika_dmj: dokładnie, jeśli dojdzie do takiej sytuacji, że on będzie chciał tam posiedzieć a ty mu zabronisz to jest to niewywiązanie się z umowy czytaj nieudostępnienie lokum do którego ma prawo, to już lepiej napisz, że nie ma wstępu tam i tyle
  • Odpowiedz