Wpis z mikrobloga

https://nerdheim.pl/post/recenzja-gry-the-last-of-us-part-ii/

Na The Last of Us: Part II patrzę jak na doświadczenie. To coś chwytającego człowieka za bebechy i niepuszczającego pomimo przeminięcia napisów końcowych. Naughty Dog udało się stworzyć grę, ukazującą, jak ogromny potencjał narracyjny tkwi jeszcze w tym medium. Twórcy zaprezentowali historię, która fascynuje, a jednocześnie boli ze względu na jej brutalność i szczerość, przypominającą, że w każdym z nas tli się zło. Przyznaję też, że nie spodziewałem się, że zaledwie kilka miesięcy po uwielbianym przeze mnie Death Stranding dostanę kolejny tytuł, który będę mógł określić arcydziełem. Bo tym właśnie jest dla mnie The Last of Us: Part II.
Recenzja gry The Last of Us: Part II
#gry #ps4 #thelastofus2 #grajzwykopem #nerdheim
Nerdheim - https://nerdheim.pl/post/recenzja-gry-the-last-of-us-part-ii/

Na The La...

źródło: comment_1601105607nyH8fuEJw7WlN20NgakMVH.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Nerdheim: nie nazwałbym tego arcydziełem, ale podobało mi się, że w pewnym momencie zacząłem myśleć, że Ellie się trochę zagubiła w tej zemście i straciła swoje człowieczeństwo. Abby z początku wydawała się być tym złym, ale po czasie miałem nadzieję, że zatłucze Ellie i gra się w końcu skończy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@Nerdheim: gra przedstawia historię w sposób bardzo niewygodny dla przeciętnego gracza. Rozkręca napięcie do granic możliwości by później je zastopować. W tej grze nie rozchodzi się o dobro czy zło ale o to kto co uważa za słuszne. Realizm gry na najwyższym poziomie. Jest to zdecydowanie najlepsza gra w którą grałem. Zmusza do refleksji i chwyta za gardło. Dla mnie 10/10.
  • Odpowiedz
gra przedstawia historię w sposób bardzo niewygodny dla przeciętnego gracza. Rozkręca napięcie do granic możliwości by później je zastopować.

@Megashoton: O to chodzi. The Last of Us w każdej części budzi skrajne emocje.
  • Odpowiedz
@Nerdheim: ja dzisiaj skończyłem i uważam te grę za jeden z lepszych tytułów na Ps4 pod względem fabuły, obok TLOU Remastered, serii Uncharted, Wiedzmina i GOW. Moim zdaniem historia jest lepsza niż w jedynce, przepełniona emocjami które da się odczuć... Faktem jest, jak to określił jeden z recenzentów, że kończąc grę, jesteśmy zadowoleni a wręcz zachwyceni widokami, muzyka, mechanika gry ale jesteśmy zdołowani i wyprani z emocji... Może taki był
  • Odpowiedz