Wpis z mikrobloga

@Rabusek: Zastanawiam się bardzo nad wersją stalową AW6 (pomijam sugerowaną dostawę na koniec października), ale nie wiem czy warto dopłacać względem aluminiowej. Czytałem, ze stalowa jest podatna na zarysowania po czasie i mniej nadaje się do typowo sportowych aktywności.

Domyślam się, że AW3 też miałeś w wersji stalowej. Jak byś ocenił to niby rysowanie się koperty oraz użytkowanie na basenie, podczas biegania?

Z góry dzięki za odpowiedź :)
  • Odpowiedz
ale nie wiem czy warto dopłacać względem aluminiowej.

@Czarodaro: miałem aluminiowego AW3 sportowego i myślę, że tak - mimo wszystko zakładanie aluminiowej wersji do garnituru czy czegoś ciut mniej sportowego nie wygladało zbyt dobrze. Był też super lekki, czasem nie czułem że mam zegarek na ręce (a lubię mimo wszystko czuć).

Czytałem, ze stalowa jest podatna na zarysowania po czasie i mniej nadaje się do typowo sportowych
  • Odpowiedz
@Rabusek: Wielkie dzięki za odpowiedź!

Ja właśnie mam ten problem, że szukam czegoś po środku. Zazwyczaj ubieram się smart-casualowo, ale lubię też wyskoczyć na siłownię czy basen. Póki co miałem się decydować na srebrne aluminium z opaską nylonową, ale chyba muszę to jeszcze przemyśleć :)
  • Odpowiedz
@Rabusek: Właśnie też się nad tym zastanawiałem, choć zazwyczaj nie ubieram się raczej ciemno, a i wszelkiego rodzaju dodatki mam srebrne.

Nie ma prostych rozwiązań chyba ^^
  • Odpowiedz
@Rabusek: Jeszcze dopytam - jakie paski wcześniej używałeś? Mam też sporą zagwozdkę między gumowym, a nylonowym. Głównie pod kątem pływania czy deszczu. Miałeś może takie doświadczenia z tymi paskami?
  • Odpowiedz