Wpis z mikrobloga

To Lidl je produkuje?

@dzieju41: nie, producent jest "tajny", ale pewnie Lidl jakąś władzę nad składem ma. Ponad 10g dodanego cukru na 100g produktu (sosu do spaghetti) to nie błąd pomiarowy.

kup pasate, oregano i mięso mielone, a nie jakieś gowno ze słoika

@GladysDelKarmen: to zupełnie co innego wychodzi, ten gotowy jest dużo bardziej gęsty i po prostu - smaczniejszy.
  • Odpowiedz
chyba chodziło o coś tak wspaniałego, jak gotują w pierwszym Ojcu Chrzestnym.

@NauczonyRoboty: to jest tylko wloska kuchnia, wiec chlopska (tylko wlosi robia z tego religie, jak w ojcu chrzestnym wlasnie :) ), ale sofritto (seler naciowy, marchew i cebula) posiekane i usmazone przed dodaniem miesa i pomidorow naprawde robi roznice. I dusisz to potem 3h dolewajac wody jak sie redukuje i wtedy pojawia sie dobry smak ragu. W zasadzie
  • Odpowiedz
@NauczonyRoboty: jak posiedzisz nad nim 3h i będziesz gotował kolejne 10, to wychodzi niebo w gębie.
Ostanio w robocie gotowałem cały gar dla zmiany. Zacząłem chwilę po 7mej i na 15sta posiłek był gotowy. W życiu żeby mnie mieli kroić, to bym tego w domu w wolnym czasie nie powtórzył. Także rozumiem, sam zresztą korzystam z gotowców. Jak masz miejsce na kalorie to p-----l to ile ma cukru dodanego. Lepiej
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: rozumiem, ale w składzie cukier jest wymieniony wcześniej niż "cebula (10%)", więc na pewno jest go więcej niż 10% masy produktu. Moje niedopatrzenie, że nie wrzuciłem zdjęcia takiego, żeby było widać całą etykietę sosu.
  • Odpowiedz
razem redukujesz 30min

@pasta_alla_carbonara: ja chce szybko o----ć makaron z sosem, a nie stać i gotować jak w restauracji.
W 30 minut to ja zdążę zjeść i umyć talerz po tym, a nawet garnek bo mi się nie będzie chciało brudzić talerzy specjalnie
  • Odpowiedz