Aktywne Wpisy
Mambus22 +149
#alkoholizm Witam w ten piękny poniedziałkowy poranek. Zaczynamy dzień na trzeźwo. Może ktoś się dołączy do challengu ( 365 dni bez alkoholu ). Dzień 1/365. Będę starał się regularnie dodawać wpisy.
andrejduda +24
w skrócie: Lidl dodaje dużo cukru
#gotujzwykopem #gotowanie #kuchnia #jedzenie #dieta
źródło: sosy przód
Pobierzźródło: sosy tył
Pobierz@dzieju41: nie, producent jest "tajny", ale pewnie Lidl jakąś władzę nad składem ma. Ponad 10g dodanego cukru na 100g produktu (sosu do spaghetti) to nie błąd pomiarowy.
@GladysDelKarmen: to zupełnie co innego wychodzi, ten gotowy jest dużo bardziej gęsty i po prostu - smaczniejszy.
picrel
bo porządny domowy bigos, a supermarketowy to zupełnie dwie różne rzeczy (próbowałem, wiem)
źródło: ea35e3ecae9f372be95adf98c503f7cc
Pobierz@NauczonyRoboty: to jest tylko wloska kuchnia, wiec chlopska (tylko wlosi robia z tego religie, jak w ojcu chrzestnym wlasnie :) ), ale sofritto (seler naciowy, marchew i cebula) posiekane i usmazone przed dodaniem miesa i pomidorow naprawde robi roznice. I dusisz to potem 3h dolewajac wody jak sie redukuje i wtedy pojawia sie dobry smak ragu. W zasadzie
Ostanio w robocie gotowałem cały gar dla zmiany. Zacząłem chwilę po 7mej i na 15sta posiłek był gotowy. W życiu żeby mnie mieli kroić, to bym tego w domu w wolnym czasie nie powtórzył. Także rozumiem, sam zresztą korzystam z gotowców. Jak masz miejsce na kalorie to p-----l to ile ma cukru dodanego. Lepiej
@pasta_alla_carbonara: je...ć sofritto. Team Mirepoix (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@NauczonyRoboty: xdddddd ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
@Mirkosoft: same shit, different t-shirt, ale tez wole francuskie nazewnictwo, tylko zapomnialem ;))
@pasta_alla_carbonara: ja chce szybko o----ć makaron z sosem, a nie stać i gotować jak w restauracji.
W 30 minut to ja zdążę zjeść i umyć talerz po tym, a nawet garnek bo mi się nie będzie chciało brudzić talerzy specjalnie