Wpis z mikrobloga

@isInteger: @saif3r: ED grałem chwilę z 4 lata temu, cold dotami nigdy. I też się zastanawiam czy ten ED pomimo chorego AoE nie będzie wyrabiał z bossami i odwrotnie - że cold doty będą niszczyły bossy, ale czyszczenie map będzie za wolne
@marv0oo: cold doty to na clear zdecydowanie wintertide branda z clusterem z Holy Conquest i zdecydowanie trickster. Ogólnie to ED ma lepszy clear ale zdecydowanie gorszy bossing, cold dot build ma ten plus na bossy że mega slowuje każdego bosa.
@Lrrr: z wintertide to się buduję tak samo jak pod vortexa, tylko zmienam snapa/creeping frost na branda? Nie masz może jakiegoś przykładowego linku z czymś takim?
@marv0oo: a co do ED to ED dość szybko dojdziesz do ściany dmg. Drox na ED to koszmar ale z kolei spellslinger chaos dot jest do yellow tierów spoko, przy red tierach musisz na self cast przeskoczyć choć i tak ED raczej słabo wypada na ST.
@marv0oo: mógłbyś coś z nowym systemem klątw poświrować na OCC, ale nie wiem jak to będzie działało. Jeżeli chcesz wintertide branda to cast speed jest mega ważny, poczytaj jak działa skilek. Trickster jest ogólnie OP, daje mega duży sustain, fajny dmg i duration no i ghost shrouds ze stun immunity.
@Lrrr: ogólnie to myślałem nad tym całym doomem, klątwami itp, ale na start chyba wolę coś bardziej sprawdzonego
Jak tak patrzyłem na poe ninja to o ile Vortex był zdominowany przez Occ o tyle wintertidem grało trochę więcej tricksterów. A opise tego buildu co mi podesłałeś napisali, że ma średni boss DMG co mi się w sumie trochę gryzło, bo zawsze mi się wydawało, że cold doty mają właśnie zajebisty boss
@Lrrr: a w sumie jak teraz wyglądają brandy po tych nerfach? Ostatnio brandami grałem to armagedonem jak wychodziły. Ten krótszy czas trwania czy co oni tam zmienili jest bardzo upierdliwe?
@marv0oo: ogólnie to spoko, dodali kilka fajnych nowych zabaweczek pod brandy jak holy conquest i to notable co zwiększa attachment range. Prawdę mówiąc to nie wiem czy zmieniają coś w 3.12 w temacie brandów, ale chyba nie xD