Wpis z mikrobloga

@w__w: Kurła pamiętam ten dylemat. Czy mieć tanio (1.75 zł/min.) ale słaby zasięg (Idea) czy drożej (3.05 zł / 3.75 zł) Era/Plus, ale "dobry" zasięg ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wybrałem Idee xD
@w__w Czasy, kiedy mieliśmy wyższe rachunki za telefon niż za mieszkanie ( ͡º ͜ʖ͡º) Firmowy telefon moich rodziców nie miał litości, a często trzeba było dzwonić do Niemiec...
To ja pamiętam jak ludzi okazji tych chorych stawek za połączenia ktoś sprzedał mi patent na super strzałkę... (Tak, dzwoniło się pamiętam tylko po to by "dać znać". Np.: jak wejdę to dam znać głuchym. I ktoś widział że będę za kwadrans.)
No więc... Dzwonili się do kogoś i jak tylko pojawił się sygnał to wyjmowało się baterię z telefonu. Od zwykłej "strzałki" było to o tyle lepsze, że telefon drugiej osoby
Podobne zacofanie występuje też w bankowości (płatności zbliżeniowe chyba dopiero Apple im wprowadził jako "amejzing", karty chyba ciągle można autoryzować podpisem, przelewy idą po kilka dni, wypłaty w czekach!)

@dran2: Bankowość to masz w wielu miejscach zacofaną. Japonia, USA, niby kraje z najlepszym potencjałem technologicznym, a bankowość do tyłu bardzo.
Internet w sieci telefonicznej? Belgia, sieć proximus 10 euro 33 minuty rozmów, 500 sms, 100 MB internetu xD
Polska 10 lat
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ja-qb: plus ciut pozniej mial internet gprs i dosyc duzy blad, naliczalo kase dopiero po rozlaczeniu sie, wiec kupowalo sie starter, laczylo sie nim do neta i nie rozlaczalo przez miesiac ( ͡ ͜ʖ ͡) wychodzily trzy i czterocyfrowe ujemne kwoty wiec wyrzucalo sie karte i cyk nastepna ( ͡° ͜ʖ ͡°)