Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Czy waszym zdaniem jest sens pisać w cv swoje zainteresowania? Imo nie, pracodawca nie powinien ingerować w czas wolny pracowników więc co go obchodzi co oni robią po pracy xD #pracbaza
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sindarin: Imho warto, zwlaszcza jesli sa chocby mgliscie powiazane z oferta. Zawsze to dodatkowy temat rozmowy. Dla przykladu, w finansowce zawsze ciekawie spojrza na bitcoina.
  • Odpowiedz
@Sindarin Rekruter może Cię zapytać o zainteresowania by trochę rozluźnić atmosferę na początek. Jak już coś tam wpisujesz, to warto by wpisać coś, o czym możesz się wypowiedzieć, odpowiedzieć na pytania tego dotyczące.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Sindarin: też nie wiem po co ale m.in chyba dzięki temu dostałem pracę kiedyś :d akurat mam specyficzne zainteresowania i się okazało że kierownik ma takie same i nadajemy na tych samych falach :d
  • Odpowiedz
@Sindarin: Jeśli twoim hobby jest walenie nafty to raczej bym sobie darował. Jeśli jednak jesteś np. maratończykiem lub bierzesz udział w triathlonach, pisz śmiało. Wiadomo, że żeby przebiec długi dystans lub ukończyć cały triathlon trzeba mieć sporo samozaparcia co może przełożyć się na wyniki w pracy.
  • Odpowiedz
@Sindarin: wykładowca i przy okazji dyrektor oddziału bankowego opowiedział historię, że pomimo słabego cv zaprosił kandydatkę na rozmowę bo miała wpisane w zainteresowaniach koreańską kinematografie, a on tez sie tym toche interesował. Dostała pracę
  • Odpowiedz