Aktywne Wpisy

Mantusabra +4
ciekawe kim jesteście w ogóle eh

MacronT1000 +12
Robimy spis powszechny. Sprawdźmy ilu ludzi tak na prawde żyje na świecie. Ja oczywiście zaczynam.
1
1
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Nigdy nie namawiałem nikogo do łamania przepisów ruchu drogowego, nie wzoruję się też na nikim.
Jestem za tym by zarówno rowerzyści jak i kierowcy przestrzegali przepisów. Mieli też na uwadze masę pojazdu.
Jestem przeciwny przekraczaniu linii P-4 (linia podwójna ciągła) przez rowerzystów a także przez kierowców, zwłaszcza podczas wyprzedzania rowerzystów ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo na linię P-4 nie wolno najechać a co dopiero ją przekroczyć.
#rower #kierowcy #polskiedrogi #bezpieczenstwo #rowerzysci #rowerzysta #p4 #przepisydrogowe #samochody
źródło: comment_1598963804AISBGWHKks9Nz8D0SMKZz5.jpg
Pobierz@PoteznaLokomotywa: Zauważyłem już jakiś czas temu, że jazda nieco dalej od krawędzi jezdni jest lepsza, muszą zaczekać aż przejedzie pojazd z przeciwka, by wyprzedzić.
źródło: comment_1598964540bSJD5ditdKXWk3wevIqqxK.jpg
Pobierz@PoteznaLokomotywa: Dlatego przepis mówi, możliwie blisko a nie po dziurach i przy krawędzi. Możliwie blisko może czasem oznaczać środkiem lub przy lewej krawędzi pasa ¯\_(ツ)_/¯
@reddin: Jak nie jak tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pisałeś mi wprost, że rowerzysta dojeżdżający do znaku "zakaz ruchu rowerów" może dalej jechać jeśli nie ma infrastruktury pozwalającej jechać inaczej (np. zjazdu na ścieżkę rowerową).
@mayek: Możesz wskazać gdzie tak pisałem? Może źle mnie zrozumiałeś, chciałbym to zweryfikować.
@reddin: w tym wpisie
@mayek: Aha, a w którym miejscu napisałem to?
Możesz konkretnie wskazać?
@reddin: "Jaki przepis nakazuje by korzystać tylko z samochodu a nie z roweru który też jest pojazdem? Co ma zrobić rowerzysta skoro nie może jechać po trawniku a nie ma obowiązku się teleportować."
"Może rowerzysta tam zawracał zatem i co wtedy? Jak ma wjechać na
@mayek: I gdzie tu napisałem cytuję:
@reddin: Zakaz ruchu na końcu drogi jednokierunkowej to codzienność na polskich drogach XD
Podałem Ci wprost Twoje wypowiedzi, a Ty nadal twierdzisz że powiedziałeś coś innego.
Zrobię to więc ponownie. Twoja
Przykład poproszę, taki nie poprzedzony znakiem T.
@
@reddin: Jezu... Ty serio masz pustkę w głowie. Co się uparłeś na tę drogę jednokierunkową? Przecież nie zdarza się, że zakaz ruchu jest postawiony na końcu drogi jednokierunkowej. Mówię o sytuacji jak na zdjęciu w znalezisku, które przytoczyłem. Rowerzysta wjeżdża na drogę pomimo znaku zakazu ruchu dla rowerów. Twoje tłumaczenia były takie, że może bo nie ma zjazdu na DDR.
Przecież rowerzysta mógł zawrócić i poszukać
Oho już się argumenciki kończą. Hamuj waść, bo dostaniesz czarną listę i skończysz rumakowanie.
Poporszę
źródło: comment_1598973880Z0aW631biXffakR7eczGeZ.jpg
Pobierz@reddin: Do tej pory to Ty nazwałeś mnie kłamcą i oszczercą XD
To jest ostatni raz gdy do Ciebie piszę.
Na zdjęciu o którym piszemy znak zakaz ruchu rowerów jest postawiony na skrzyżowaniu i zapewne stoi taki na każdym wcześniejszym skrzyżowaniu, a ścieżki rowerowe są po obu stronach drogi.
Rozumiem, że Twoim zdaniem to jest pierwszy taki znak a rowerzysta pojawił się na tej drodze
@mayek: Bo kłamiesz, że napisałem:
@reddin: A co oznacza poniższy cytat?
"To co ma zrobić rowerzysta, skoro nie ma prawa jechać po trawie i nie musi się teleportować? Dlaczego jakiś debil bez pomyślunku postawił tam znak?"
Czy nie piszesz tam że skoro nie ma innej możliwości to wolno mu pojechać
źródło: comment_1598974663vGMVRbLfHsuTNTxFa2goPV.jpg
Pobierz@mayek: Wiesz co to jest znak zapytania?
@reddin: Co? Jakim cudem? Skąd niby to "włączenie się do ruchu"? To jest lewoskręt i widać to wyraźnie.
@mayek: Poprawiłem, masz rację to lewoskręt. Nie zmienia to faktu, że znak powinien stać w takim wypadku wcześniej, bo tu gdzie stoi to już po balu.