Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +278
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +8
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Patrzcie państwo - wielkie puste drogi, brak transportu indywidualnego innego niż jego najniższa, wsteczna forma (rower), a jedyne auta spalinowe posiada państwo (a ono wie najlepiej jak nimi dysponować, by planecie nie stała się krzywda) - a ludzie siedzą, pracują sobie w komunach, no dolce vita :D witamy w raju - ten już istnieje powyżej 38 równoleżnika :).
#bekazlewactwa
Zieew
W troche bardziej rozwinietych krajach wyglada to tak
@lukaszzz: też mi się nie podoba.
@ajuto00: xD widać to po jakości korzystania z dróg przez rowerzystów - większość z nich nie wiem czy ma kartę rowerową, a co dopiero PJ xD. Śnij dalej.
@Student_AWAS: W jaki sposób byś to zrobił?
obowiązkowe OC i rejestracja roweru
coroczne przeglądy techniczne tychże
obowiązkowy kask i zbroja
Woohooo srogie piguły.
Lewica: postuluje zmniejszenie użycia samochodów na terenach
Jak myślisz ile by to
@Student_AWAS: dobra komuna XD a nie, zaraz, przecież miała być #bekazlewakow, a sam nim jesteś?¯\_(ツ)_/¯
@u-kill-u-homo: nie, to wy - rowerzyści - chcecie korzystać z darmowych przywilejów, których macie coraz więcej.
Bardziej mi chodziło o sprzeczność w tym co piszesz - naśmiewasz się z lewicy i komunizmu, a sam chcesz obowiązkowego OC i kasku na głowie dla rowerzystów xD Zajebista wolność, nie ma co.
Z drugiej strony są ludzie, którzy gardzą komuną i socjalizmem, a głosują na PiS, bo 500+, więc w
@Student_AWAS: Nie przyszło Ci do głowy że to może wymagać nowych urzędników zajmujących się rejestracją rowerów?
Że żeby zarejestrować rower trzeba mu zrobić tablice rejestracyjne że to musi być homologowane?
Że trzeba trzeba będzie zamontować homologowane liczniki na rowerach?
Że ktoś będzie musiał atestować firmy które robią
Poza tym jeżdżąc sobie wygodnie na rowerze jak burżuj i spalając kalorie produkujesz kilkunasto lub nawet kilkudziesięciokrotnie więcej dwutlenku węgla który powoduje globalne ocieplenie i spalenie na skwierczece skwarki ludzi jak