Wpis z mikrobloga

Czy to nie jest spełnienie marzeń ludzi spod tagów #neuropa #ekologia #rower #lewica ?

Patrzcie państwo - wielkie puste drogi, brak transportu indywidualnego innego niż jego najniższa, wsteczna forma (rower), a jedyne auta spalinowe posiada państwo (a ono wie najlepiej jak nimi dysponować, by planecie nie stała się krzywda) - a ludzie siedzą, pracują sobie w komunach, no dolce vita :D witamy w raju - ten już istnieje powyżej 38 równoleżnika :).

#bekazlewactwa
S.....S - Czy to nie jest spełnienie marzeń ludzi spod tagów #neuropa #ekologia #rowe...

źródło: comment_1598912122HfWrQbplFkJep91UjWePyR.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Student_AWAS: tak - to raj dla nich bo nikt nie jest wykluczony komunikacyjnie i nikt nie usmazy sie jak na palniku elektrycznym - bo nie jezdzi samochodem i nie je miesa bo go nie stac - a jak wiadomo baki kur krow i innych psow powoduja ocieplenie klimatu i skwierczenie wszystkich na powierzchni planety jak skwarki. Tylko soja i kielki. Rower w ostatecznosci.
  • Odpowiedz
@Student_AWAS: coraz bardziej groteskowe te wpisy. Każdy, kto ma rower = lewak. To nic, że większość rowerzystów ma prawo jazdy i tak są lewakami, którzy są przeciw transportowi przyszłościowemu, a więc samochodem. Nawet nie wiem, jak dyskutować z takimi uogólnieniami
  • Odpowiedz
@Vimes: xD dlatego jestem za opodatkowaniem rowerzystów :) - w eurokołchozie trzeba tak. W normalnych krajach, jak USA, PB kosztuje po ok 2zł.

@lukaszzz: też mi się nie podoba.

@ajuto00: xD widać to po jakości korzystania z dróg przez rowerzystów - większość z nich nie wiem czy ma kartę rowerową, a co dopiero PJ xD. Śnij dalej.
  • Odpowiedz
@Student_AWAS: tablice rejestracyjne na rowery rozwiazalyby problem nielegalnego parkowania rowerow na trawnikach, przy przejsciach dla pieszych i na przystankch. Foto i mail do strazy miejskiej - teraz wystarczy wskazac kierujacego rowerem i mozna zakonczyc postepowanie mandatowe. Latwiej tez byloby nagrania wyczynow rowerzystow wrzucic na stopcham czy wyslac na stopagresjidrogowej. Policja tez moglaby zabrac sie za ustawki kolarskie za miastem - czsami w aucie mocy brakuje by taki peleton wyprzedzic jak
  • Odpowiedz
@Student_AWAS: kim są ci 'wy', o których do mnie piszesz? Skąd wiesz, że w ogóle jeżdżę na rowerze? XD
Bardziej mi chodziło o sprzeczność w tym co piszesz - naśmiewasz się z lewicy i komunizmu, a sam chcesz obowiązkowego OC i kasku na głowie dla rowerzystów xD Zajebista wolność, nie ma co.

Z drugiej strony są ludzie, którzy gardzą komuną i socjalizmem, a głosują na PiS, bo 500+, więc w
  • Odpowiedz
chyba budżet domowy xD nie wiem, używanie auta tanie też nie jest, a rower jeździ siłą mięśni, więc już oszczędność xD

@Student_AWAS: Nie przyszło Ci do głowy że to może wymagać nowych urzędników zajmujących się rejestracją rowerów?
Że żeby zarejestrować rower trzeba mu zrobić tablice rejestracyjne że to musi być homologowane?
Że trzeba trzeba będzie zamontować homologowane liczniki na rowerach?
Że ktoś będzie musiał atestować firmy które robią
  • Odpowiedz
@Student_AWAS: rower nie jest oszczędnością bo zużywa kalorie a kalorie zmuszają do większej ilości jedzenia a jak się więcej je to potem nie ma na rynku soi i sojowe latte kosztuje po 30zl więc rower powinien być dobrem luksusowym.

Poza tym jeżdżąc sobie wygodnie na rowerze jak burżuj i spalając kalorie produkujesz kilkunasto lub nawet kilkudziesięciokrotnie więcej dwutlenku węgla który powoduje globalne ocieplenie i spalenie na skwierczece skwarki ludzi jak
  • Odpowiedz