@DragRacer: Wydaje mi się, że gość porusza dwa różne wątki. Ok, gej nie namawia cię do bycia gejem. Ale zestawianie to z tym że katolicy próbują narzucić ci religię. To tak jakby samo sugerowanie że bycie gejem jest jakąś wiarą niż orientacją. Ot takie przemyślenie. Lepiej by było gdyby gość napisał, że katolicy próbują indoktrynować geja do przestania bycia gejem. ¯\_(ツ)_/¯
@kondziorakrobata: a jak przyjedzie do katolickiego kraju pół miliona muzułmanów i siłą zaczną przekonywać katolików do swojej wiary, to już zaczyna przeszkadzać?
@tomislawniepelka: Chrzest i komunia - zmuszanie nieletnich do brania udziału w rytuałach religijnych. Dzielenie się danymi z parafiami, nad którymi jest zerowy nadzór (RODO). Religia w szkołach, która nie powinna mieć miejsca. W dodatku jest finansowana z publicznych pieniędzy.
Głoszenie ewangelii jest ok - bez ingerencji w moje zycie i pieniądze, zwłaszcza jak jestem nieletni i nie mogę podjąć świadomej decyzji.
@red7000: ale dzieci podlegaja rodzicom. I to oni decyduja. Mozesz sie od nich wyprowadzic w wieku 16lat i zyc na wlasny rachunek. A co do pozostalych - jesli sie na to zgadzaja to w czym problem?
@Phyrexia: Bo te indoktrynowane dzieci wychowują się kraju kultury łacińskiej który jest silnie związany z kościołem katolickim. To tak jakby pytać czemu dzieci uczą się cyfr arabskich. Taki kraj Ci wylosowało i tyle. Poza tym nikt nie zmusza dzieci do brania udziału w takich lekcjach - ich rodzice o tym decydują.
Jezioro Como, jedno z najdroższych miejsc we Włoszech. No ale polski pszeciembiorca musi walnąć 25zl za filiżankę kawy XDD tak wiem koszty i w ogóle wszystko drogie, mam to w dupie #polska #podroze
źródło: comment_1598594531Gv8353vYwTb4NfqU7iwRXF.jpg
Pobierz@Kosedek: bo to jest p---------e
źródło: comment_15985999717emDIrFigcEahTslJ43n8g.jpg
Pobierz@tomislawniepelka: Chrzest i komunia - zmuszanie nieletnich do brania udziału w rytuałach religijnych. Dzielenie się danymi z parafiami, nad którymi jest zerowy nadzór (RODO). Religia w szkołach, która nie powinna mieć miejsca. W dodatku jest finansowana z publicznych pieniędzy.
Głoszenie ewangelii jest ok - bez ingerencji w moje zycie i pieniądze, zwłaszcza jak jestem nieletni i nie mogę podjąć świadomej decyzji.