Aktywne Wpisy

MishMashStudio666 +922
Hejo! Tak jak obiecałem, mam dla Was #rozdajo
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji tego, że mamy ponury listopad, mam na coś na poprawę humoru. Do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to ametyst 0.5ct. oraz diamenty o masie 0.1ct. o Wartość rynkowa 3500zł. Wartość galeriowa to pewnie 4500zł(。◕‿‿◕。
źródło: temp_file5653171721942055217
Pobierz
tears-of-a-clown +134
odtorusowiony #sebcel miły ciepły tak

W pliku package-lock.json mam linijkę z informacją o wersji aplikacji która jest podbijana automatycznie przy mergu do developa: "version": "1.0.19"
Aplikacja jako taka (na bazie node.js) jest w osobnym pliku xyz.js.
W jaki sposób mogę pobrać numer wersji(z pliku package-lock.json) w pliku xyz.js by go wyświetlić przy starcie aplikacji?
#naukaprogramowania #programowanie #programista15k #javascript #nodejs
@Generyczny_nick: Znaczy się w package.json. Na package-lock chyba nie powinieneś patrzeć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W jaki sposób mogę pobrać numer wersji(z pliku package-lock.json) w pliku xyz.js by go wyświetlić przy starcie aplikacji?
Jak odpalasz apkę przez npma to
process.env.npm_package_version, ewentualnie załaduj package.json przezrequire('.package.json');Sprawdzę trop z process.env.npmpackageversion i dam znać.
Dzięki serdeczne ;)
Ale fajnie się sprawdziło:
const { version } = require('./package.json');