Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Hej.

Przestał mi działać android auto...
Odebrałem samochód 31 lipca, skonfigurowałem i działało. Gdzieś z półtora tygodnia temu przestało działać... Bez powodu. Wsiadłem do samochodu i po podłączeniu do samochodu, w telefonie nie uruchamia się android auto a samochód pokazuje by podłączyć kompatybilne urządzenie.
Próbowałem wszystkich możliwych rozwiązań znalezionych w Google

- usunięcie pamięci podręcznej itp. Google play services, Google i Android auto
- usunięcie Android auto i instalacja na nowo
- użycie innych kabli... Kupiłem taki polecany na forum Google i dalej nic
- użyłem innych telefonów android
- uruchomiłem ustawienia programisty w android i w Android auto i próbowałem szukać jakichś rozwiązań
- zresetowałem do ustawień fabrycznych system w samochodzie

I nic

Podłączam telefon do samochodu poprzez port USB z ramką wokół, samochód nawet nie reaguje... Nic... Na telefonie nawet nie uruchamia się android auto z napisałem "uruchamianie" albo cos w tym stylu.

Mam huawei mate 20, Android 10, najnowsza aktualizacja z lipca 2020

Miał ktoś podobny problem?
Co robić? W serwisie pomogą? Ogarniają to?

#volvo #xc40 #android #androidauto #huawei
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@enforcer: samochód ma dostęp ciągły do internetu, ponieważ ma zainstalowana kartę sim w tym celu, wszystkie oprogramowania są zaktualizowane :'(
  • Odpowiedz
@WutkaBXL: w ustawieniach AA w samochodzie możesz odfajkować dany telefon żeby nie uruchamiał AA automatycznie, ale domyślam się że to już sprawdziłeś i masz zafajkowane, chyba że w ogóle tam ci nie wykrywa telefonu. Ja wyłączyłem AA bo z aplikacją Spotify, wyszukiwaniem Google, integracją z fonem po Bluetooth i netem mobilnym nie potrzebuję Android Auto.
Patrząc po tym ile sposobów już próbowałeś to obawiam się że nie obejdzie się bez
  • Odpowiedz
  • 0
@WutkaBXL: to od razu zapytam czy u ciebie też tak długo system łączy się z internetem? U mnie w S60 zarówno po wifi jak i komórkowym trzeba czekać jakąś minutę zanim się aplikacje połączą z netem.
  • Odpowiedz
  • 0
@siejeje: zależy. Czasami łapie zwieche i długo się łączy a czasami od razu po uruchomieniu silnika załącza się tunein i gra radio
  • Odpowiedz
  • 0
@enforcer: @siejeje: @Vojak: Byłem w ASO dziś. Gość sprawdził że swoim iPhonem i też nic.
W poniedziałek mam przyjechać i mają coś "przeprogramować" i zajmie to 2h.
Dam znać w poniedziałek czy działa i co było...
  • Odpowiedz