@matka_boska_w_klapie: Nie widzę, żeby było dzielone. Grupa ludzi była zainteresowana tym tematem to sobie założyła grupę mailingową. Na slacku mamy setki takich kanałów ludzi dyskutujących o czymkolwiek.
@matka_boska_w_klapie: dlatego mimo że wolę Gnome od KDE nie dam grosza na jego rozwój bo opanował go rak lewactwa i zamiast podnosić jakość przewalają kasę na durne programy typu "uczmy kobiety i transów programować"
@scriptkitty: powiedz mi co takiego wyjątkowego w programowaniu dla gnome, że musi być dzielone na to dla mężczyzn i kobiet - trzeba synchronizować okresy czy co?
@matka_boska_w_klapie: Jakie podziały? Tematy zapewne powstają organicznie - jak są dane tematy do konwersjacji. Przynajmniej tak to działa u nas w firmie.
@scriptkitty: ok, czyli na grupach gnome kobiety rozmawiają na swoje tematy - i jakie są to tematy wg Ciebie powiązane z linuxem które muszą wykluczać mężczyzn, pochwal się skoro wiesz bo ja nie
@matka_boska_w_klapie: Kto powiedział, że nie możesz się udzielać w grupie poruszającej tematy kobiet? Albo założyć grupę dla mężczyzn, jeśli znajdziesz więcej z nich zainteresowanych tym tematem.
@matka_boska_w_klapie: skomentowałem rzeczywistość, w której czubkowi z wykopu, który nie ma nic wspólnego z programowaniem i projektem GNOME przeszkadza, że istnieje kanał IRC #gnome-women
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Outreachy
@matka_boska_w_klapie: jest to jedna ze społeczności w projekcie, przecież takich jest mnóstwo. Mają kanał na IRC. Skąd ty się urwałeś?
Wykopkom coraz bardziej siada na dekiel.
Komentarz usunięty przez autora
@matka_boska_w_klapie: ostatni raz tak się śmiałem jak schodziłem po schodach
Komentarz usunięty przez autora
@ghostface: nie, wyjaśnij mi
@scriptkitty: ale jak widzisz pozostałe podziały dotyczą kwestii technicznych, nie biologicznych/społecznych
@ghostface: czemu jesteś taki agresywny?
@matka_boska_w_klapie: A kto mówi, że musi? Może. Na tym polega wolność.
@matka_boska_w_klapie: skomentowałem rzeczywistość, w której czubkowi z wykopu, który nie ma nic wspólnego z programowaniem i projektem GNOME przeszkadza, że istnieje kanał IRC #gnome-women